Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο μικροσκόπιο

O δεύτερος γύρος του Eurocup ξεκινά με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Καρσίγιακα και ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, προπονητής Παντελής Μπούτσκος, αναλύει την τουρκική ομάδα, αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στον όμιλο και στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης…

 

«Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο στο Eurocup με έναν απολογισμό (4-1) ο οποίος εκτός από πολύ αυτοπεποίθηση, μας γεμίζει και με μεγάλη ευθύνη. Γιατί αν νιώσουμε εφησυχασμό θα είναι σαν να μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο χωρίς το ίδιο ισχυρό κίνητρο, κάτι που αποτελεί το πιο μεγάλο στοίχημα για μας και θέλουμε να είναι το όπλο μας κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ. Άλλωστε τα ομαδικά σπορ δίνουν μια θαυμάσια ευκαιρία σε όποιον είναι καλύτερος να το αποδείξει εντός των τεσσάρων γραμμών, για αυτό πάντοτε ο πεινασμένος έχει το πλεονέκτημα. Έτσι κι εμείς, οφείλουμε να εμφανιστούμε με το υψηλότερο δυνατό κίνητρο απέναντι σε μια ομάδα που θα έρθει να ζητήσει ρεβάνς για την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι, μέσα σε μια κατάμεστη έδρα από ένα ιδιαίτερα εκδηλωτικό κοινό.

 

Η Καρσίγιακα είναι μια ομάδα που επιβάλει πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και τις εμπνεύσεις του δαιμόνιου πόιντ γκαρντ Dixon, το “one man show” του οποίου στο transition αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για κάθε αντίπαλο της. Το έργο της άμυνας είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί είναι πλαισιωμένος από ικανότατους σουτέρ όπως ο Diebler που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στη χρήση των screens, αλλά και γιατί οι ψηλοί τους όπως οι Gabriel και Hersek δε διστάζουν να σουτάρουν έξω από τα 6.75.  Ανοίγουν με αυτό τον τρόπο διαδρόμους για drive κυρίως στον Αμερικανό swingman Strawbery αλλά και στους υπόλοιπους Τούρκους συμπαίκτες τους που συμπληρώνουν το ρόστερ.

 

Iδιαίτερο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους μέσα στη ρακέτα αποτελεί ο Palacios που έχει το ένστικτο του σκόρερ και δίνει λύσεις και με πρόσωπο και με πλάτη στο καλάθι.

 

Aπό την πλευρά μας οφείλουμε να ασκήσουμε μεγάλη πίεση στην μπάλα και κυρίως στις αποφάσεις που παίρνει ο Dixon ώστε να τους βγάλουμε από το πλάνο τους και να τους περιορίσουμε σε μικρότερους χώρους και χρόνους από αυτούς που έχουν συνηθίσει να εκτελούν. Επίσης θέλουμε να ελέγξουμε τη μάχη των ριμπάουντ και να κυνηγήσουμε το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό αλλά αν δεν το καταφέρουμε αυτό πρέπει με υπομονή να βρούμε τις συνεργασίες και τα ελεύθερα σουτ αλλά και δημιουργία μέσα στη ρακέτα.

 

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούμε και πάλι μπροστά στο κοινό μας στο «Παλατάκι», όπου θέλουμε να βάζουμε εμείς τους δικούς μας κανόνες σε κάθε παιχνίδι και με καθαρό μυαλό αλλά και με φλόγα στην καρδιά μας να δώσουμε ότι έχουμε για τη νίκη. Θέλουμε ο κόσμος μας να αγκαλιάσει την υπέρβαση στην προσπάθεια που γίνεται (από τον πρόεδρο μας και τη διοίκηση, μέχρι το αγωνιστικό τμήμα και το προσωπικό στα γραφεία), γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, αλλά να μην ξεφεύγει από τα όρια γιατί ακολουθούν σημαντικοί αγώνες και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε και δε θέλουμε να αγωνιστούμε σε άδειες κερκίδες.

Σχετικά άρθρα