Έτοιμος να αποχωρήσει ο Καπέλο από τη Ρωσία

Μερικούς μήνες νωρίτερα ο Φάμπιο Καπέλο είχε υπογράψει με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας την ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2018, με στόχο να οδηγήσει την Εθνική ομάδα ως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 που θα διοργανώσει η χώρα.

Οι προσδοκίες όλων όμως διαψεύστηκαν σύντομα. Οι Ρώσοι απογοήτευσαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την αγωνιστική κατάσταση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος όχι μόνο να μη βελτιώνεται αλλά να βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη.

Το Σάββατο η Ρωσία ηττήθηκε από την Αυστρία (0-1) και έμεινε στους πέντε βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, έχοντας μέχρι στιγμής νικήσει στον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016 μόνο το αδύναμο Λιχτενστάιν (4-0) και αποσπάσει ισοπαλίες με 1-1 απέναντι στη Σουηδία (εκτός) και την αδύναμη Μολδαβία, εντός έδρας.

Όπως είναι φυσικό η αδυναμία της Εθνικής ομάδας απασχολεί έντονα τα ρωσικά ΜΜΕ, οι σημερινές αναφορές των οποίων κάνουν λόγο για αποδέσμευση του Ιταλού τεχνικού από τα καθήκοντά του.

«Βαλίτσα, σταθμός…» είχε τίτλο η Sport Express, δηλαδή η μεγαλύτερη ρωσική αθλητική εφημερίδα, μετά την ήττα από την Αυστρία, ενώ σύμφωνα με το μοσχοβίτικο ταμπλόιντ Moskovski Komsomolets ο «Δον Φάμπιο» έχει ήδη κοινοποιήσει στις ρωσικές ποδοσφαιρικές αρχές την πρόθεσή του να παραιτηθεί.

Σχετικά άρθρα