MVP ο Πανταλέων

Πολυτιμότερος παίκτης της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague αναδείχτηκε ο Σωτήρης Πανταλέων. Είναι η πέμπτη φορά στην καριέρα του που ο 34χρονος κεντρικός του Παναθηναϊκού αναδεικνύεται MVP και τέταρτη με τη φανέλα του “Τριφυλλιού”.
Ο Πανταλέων στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ στη Γλυφάδα με 3-1 σετ πήρε 12 πόντους (6/11 τελειωμένες επιθέσεις, 5 τελειωμένα μπλοκ και 1 άσσο) ενώ είχε συμμετοχή και σε πολλά μπλοκ καθοριστικών φάσεων που έκριναν τον αγώνα.
Οι δηλώσεις του:
«Είναι ιδιαίτερα τιμητική διάκριση ο MVP της αγωνιστικής, ειδικά μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι επιβράβευση των προσπαθειών τόσο των δικών μου όσο και των συμπαικτών μου. Θεωρώ πως για να βγεις MVP δούλεψε καλά όλη η ομάδα οπότε ένα μεγάλο κομμάτι της διάκρισης ανήκει στους συμπαίκτες μου».
Οι κεντρικοί αισθάνονται λίγο αδικημένοι στην προβολή μετά από μία επιτυχία;
«Η θέση του κεντρικού είναι πιο “σιωπηλή” θέση σε σχέση με άλλες θέσεις μέσα στην ομάδα και πολλές φορές ο ρόλος μας είναι άχαρος και άβολος. Όταν, όμως, μια ομάδα έχει πρωταγωνιστές τους κεντρικούς σημαίνει πως δουλεύει καλά και στην τακτική και στην ανάλυση του αντιπάλου. Ο κεντρικός προσπαθεί να διευκολύνει τους συμπαίκτες του που είναι οι σταρ και συνήθως είναι οι ακραίοι και οι διαγώνιοι. Μέσα από αυτές τις διακρίσεις αισθανόμαστε κι εμείς ότι παίρνουμε λίγο από τη δόξα τους».
Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός;
«Δείχνουμε πως είμαστε σε σωστό δρόμο. Όπως είχαμε πει και στην αρχή της χρονιάς στόχος είναι να βρει και πάλι η ομάδα την αγωνιστική αξιοπρέπεια της και να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο. Στην έδρα μας στην Κυψέλη έχουμε αποκατασταθεί η στενή σχέση που είχε και στο παρελθόν το τμήμα με τους οπαδούς του συλλόγου κι αυτό είναι πιο σημαντικό. Δυστυχώς αυτό το δέσιμο είχε χαθεί όταν η ομάδα δήλωνε για έδρα την Γλυφάδα. Με τις προσπάθειες της διοίκησης το τμήμα δείχνει πως επανέρχεται στο σωστό δρόμο. Όλα τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα συνηγορούν στην εκτίμηση πως όλα θα πάνε καλά».
Με την ΑΕΚ που κρίθηκε ο αγώνας;
«Μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγώνα με την ΑΕΚ. Καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τα προβλήματα του αντιπάλου μας. Στο 3ο σετ ενώ είχαμε ευκαιρία να κάνουμε το 3-0 κάναμε κοιλιά αλλά επανήλθαμε δυνατά και μάλιστα νικήσαμε δίκαια με επιβλητική εμφάνιση. Αυτό το δείγμα της επαναφοράς δείχνει σωστή νοοτροπία σωστή. Δείχνουμε πως αποκτούμε πάλι το χαρακτήρα νικητή και την προσωπικότητα που πρέπει να έχει στο γήπεδο μία ομάδα με τη δυναμική και την ιστορία του Παναθηναϊκού».

Σχετικά άρθρα