Λόρια: «Ο Γκατούζο έχει… φωτιά στα μάτια του»

Το εγκώμιο του Τζενάρο Γκατούζο έπλεξε ο Γκιόργκι Λόρια. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ μίλησε σε ιστοσελίδα της Γεωργίας και αναφέρθηκε στον Ιταλό τεχνικό αλλά και στην προσαρμογή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι δηλώσεις του:

Πριν λίγες ημέρες τραυματίστηκες αλλά τελικά έπαιξες και στα δύο παιχνίδια. Τι συνέβη;

«Πριν τέσσερις ημέρες χτύπησα στο δεξί χέρι. Ωστόσο, ευτυχώς το ξεπέρασα και αγωνίστηκα αλλά και πάλι πονούσα. Αγωνίστηκα στα παιχνίδια και χρησιμοποίησα την εμπειρία μου και έδειξα ότι είμαι σε καλή κατάσταση».

Πλέον παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς;

«Ήταν δύσκολα στην αρχή επειδή ήταν η πρώτη μου παρουσία εκτός Γεωργίας. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι Μπουντεσλίγκα αλλά είναι από τα δέκα καλύτερα στην Ευρώπη. Τα παιχνίδια έχουν μεγάλη ένταση ενώ και οι προπονήσεις είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Ο ΟΦΗ είναι καλή ομάδα και υπάρχουν όλες οι συνθήκες για να κάνουμε μια καλή χρονιά».

Έχεις παρέα πλέον και τον Μερεμπασβίλι…

«Είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος για εμένα. Όταν με ρώτησε για την επιλογή του ΟΦΗ, του είπα την αλήθεια. Ήμασταν μαζί στην ακαδημία της Ντιναμό Τιφλίδας και παίζαμε συμπαίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό σκόραρε και έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα με δύο γκολ και μια ασίστ».

Η γλώσσα δεν είναι δύσκολος παράγοντας;

«Όλοι μέσα στην ομάδα γνωρίζουν αγγλικά. Είμαστε 9 ξένοι και μιλάμε αγγλικά. Ωστόσο, μαθαίνω γρήγορα την ελληνική γλώσσα».

Έχεις προπονητή τον Τζενάρο Γκατούζο. Είναι σαν προπονητής όπως τον γνωρίζαμε ως παίκτη;

«Σαν ποδοσφαιριστής είχε φωτιά στα μάτια του. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Ο Γκατούζο δεν είναι μόνος, έχει 4 Ιταλούς βοηθούς και ένας εξ’ αυτών ήταν συνεργάτης του Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ. Κανένας δεν λειτουργεί μόνος του και όλο το τεχνικό τιμ κάνει εξαιρετική δουλειά».

Ο Γκατούζο πως θέλει να παίζει η ομάδα του;

«Ξεκινήσαμε με 3-5-2 με μεγάλες πάσες. Τώρα το αλλάξαμε σε 4-4-2 με καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές πάσες».

Στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση, πως είναι η κατάσταση;

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, έχουν μεγάλες οικονομικές πηγές και σίγουρα αυτό δεν επηρεάζει το ελληνικό πρωτάθλημα».

Σχετικά άρθρα