Συλλήψεις για το χάος στο Μιλάνο (video&pics)

Οι ιταλικές αρχές κρατούν 16 Κροάτες οπαδούς για το… χάος που προκλήθηκε στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» στον αγώνα με την Ιταλία για τα προκριματικά του EURO 2016, όταν και το ματς διεκόπη για μερικά λεπτά.
Στο 73’ ξεκίνησε ρίψη καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο από την πλευρά των φιλοξενούμενων και ο αγώνας διακόπηκε για δέκα λεπτά, με τις αστυνομικές αρχές να επεμβαίνουν, ενώ στις κερκίδες υπήρξαν κάποιες μικρές εστίες φωτιάς.
Οι αστυνομικές αρχές προέβησαν στις συλλήψεις μετά τον αγώνα, στην έξοδο των φιλάθλων. Οι 11 κρατούνται για ανάρμοστη συμπεριφορά και βίαιη συμπεριφορά, ενώ πέντε συνελήφθησαν για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις. Τώρα καλούνται να αποφασίσουν οι δικαστικές αρχές, για το εάν θα αποδοθούν κατηγορίες στους συλληφθέντες. Διαφορετικά θα αφεθούν ελεύθεροι να επιστρέψουν στην Κροατία.
Εδώ να πούμε πως στην Τεργέστη, πόλη από την οποία πέρασαν περίπου 3000 Κροάτες που πήγαν στο Μιλάνο για τον αγώνα, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να κατασχέσουν από τους οπαδούς της φιλοξενούμενης πολλά καπνογόνα και φωτοβολίδες, αλλά και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «όπλα»!
Ο προπονητής της Κροατίας, Νίκο Κόβατς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Αυτή δεν είναι σωστή εικόνα για την χώρα μας και τους ανθρώπους μας».

Σχετικά άρθρα