Αφρουδάκης: «Δέχεται εντολές ο Κεχαγιάς»

Για την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα όσο στο τιμόνι της βρίσκεται ο Σάκης Κεχαγιάς μίλησε ο Χρήστος Αφρουδάκης. Ο επί σειρά ετών αρχηγός της “γαλανόλευκης” αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν είναι στις κλήσεις για τον αγώνα της πρεμιέρας του World League και κάλεσε κι άλλους αθλητές του υγρού στίβου να μιλήσουν για την Κολυμβητική Ομοσπονδία .

Οι δηλώσεις του Χρήστου Αφρουδάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό “novaσπορ”:

Για το πως έμαθε για την απουσία του απ’ την πρεμιέρα του World League: «Με πήρε τηλέφωνο ένας δημοσιογράφος και με ρώτησε αν είμαι τραυματίας, γιατί δεν είδε το όνομά μου στις κλήσεις. Του είπα ότι δεν έχω καμία ενημέρωση και στη συνέχεια έγινε ό,τι έγινε».

Για το αν μίλησε με την Ομοσπονδία: «Φυσικά και όχι. Οι δηλώσεις του κ. Κεχαγιά επιβεβαίωσαν ότι όλα γίνονται για κάποιον σκοπό. Έπεσε ο ίδιος σε αντιφάσεις. Δήλωσε πως η Ρουμανία είναι μια δύσκολη ομάδα, πως η πόρτα της Εθνικής δεν έχει κλείσει για κανέναν, όμως είπε πως κάλεσε τους καλύτερους και καταλληλότερους γι’ αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι το πρόβλημα ότι δεν κάλεσε εμένα, αλλά και δύο άλλους βασικούς παίκτες, που είχαν το μεγαλύτερο χρόνος συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό που τελείωσε στα τέλη Ιουλίου. Δεν μπήκα στη διαδικασία να μάθω τι και πως. Στην Ελλάδα όταν έχεις λόγο και υψώνεις το ανάστημά σου, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή».

Για το παρασκήνιο της απόφασης: «Καταρχάς στη σχέση μας με τον προπονητή δεν υπήρχε πρόβλημα. Αντ’ αυτού, εγώ και οι υπόλοιποι αθλητές της Εθνικής δείξαμε φοβερή ψυχραιμία το καλοκαίρι. Μετά την διεκδίκηση των οδοιπορικών και την αποχή απ’ τις προπονήσεις, υπήρχε άσχημη αντιμετώπιση. Ενώ δεν ασχολήθηκε καν με το περιστατικό – αντιθέτως κάλεσε νέους αξιόλογους παίκτες, αλλά μικρούς σε ηλικία για επίπεδο αντρικών ομάδων- μόλις επιστρέψαμε μας αντιμετώπισε με μεγάλη δόση ειρωνείας. Ιδιαίτερα απέναντι σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία δεν αποκαλούσε καν με το όνομά τους. Τους έκανε… ψιτ. Ειπώθηκαν κάποια πράγματα που εγώ, ως αρχηγός και πιο έμπειρος, προσπαθούσα να προσπεράσω για να κρατήσω τις ισορροπίες στην ομάδα. Σκοπός και στόχος όλων μας είναι να διεκδικούμε διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική. Αν ραγίσει το γυαλί με τον προπονητή, αν δεν εμπνέει του αθλητές του, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Μειώνεται η πιθανότητα να διακριθείς».

Για την απόφαση του Μανώλη Μυλωνάκη να αποσυρθεί απ’ την Εθνική και αν συνδυάζεται με τη δική του αποχώρηση: «Αυτό που ακούγεται είναι αστείο. Το πρώτο μέλημα του Διαθεσόπουλου μετά από όλα αυτά, ήταν να υποβαθμίσει το γεγονός. Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ήταν για γέλια και για κλάματα. Ο Μανώλης έχει πρόβλημα συμπεριφοράς με τον προπονητή. Είναι ένα παιδί με ήθος και ενοχλήθηκε απ’ τον σκοπό που δεν κληθήκαμε στην Εθνική εγώ ο Δελακάς και ο Τσαλκάνης. Σίγουρα το δικαίωμα του προπονητή να επιλέξει ποιους αθλητές θέλει, είναι αναφαίρετο, όμως το να μην ενημερώνεται ο αρχηγός –που δεν είναι απλά αθλητής, αλλά θεσμός- δείχνει έλλειψη σεβασμού. Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι ένας άνθρωπος που ανέλαβε τα ηνία χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, κάτι που συνεπάγεται πως δέχεται εντολές».

Σε ερώτηση για το τι εννοεί με το σχόλιο για τον Σάκη Κεχαγιά, απάντησε: «Έχουν περάσει μεγάλα ονόματα απ’ το ελληνικό πόλο, το βιογραφικό του Κεχαγιά δεν είναι ανάλογο με το δικό τους. Αν πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι και πιο άξιοι προπονητές, τι να πω. Τα κριτήρια της Ομοσπονδίας είναι να πάρουμε αυτόν που θα κάνει ότι λέει και ότι θέλει αυτή».

Για το αν θα επέστρεφε στην Εθνική εάν δεχόταν κρούση απ’ την Ομοσπονδία: «Δύσκολα θα γινόταν κάτι τέτοιο. Δεν έχει δείξει τέτοια δείγματα η Ομοσπονδία, ότι παραδέχεται τα λάθη της».

Για το αν Πιστεύει πως θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις: «Δεν το γνωρίζω. Οι πρώην πλέον συμπαίκτες μου έχουν μιλήσει μαζί μου και έχω πάρει την ηθική ικανοποίησή. Έχω κάποιες αξίες και αρχές, δεν μπορώ να τις ποδοπατήσω. Πρέπει οι αθλητές να σέβονται τους κόπους και τις θυσίες τους γιατί κανείς δεν τους χαρίζει τίποτα. Όλοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους. Πρέπει να βγουν δημόσια αθλητές και αθλήτριες , που έχουν χαρίσει διακρίσεις στην Ελλάδα, να πουν την γνώμη τους για την ομοσπονδία . Και να διαλέξει ο καθένας με τι χρώμα γράμματα θα τον γράψει η ιστορία».

Σχετικά άρθρα