Ο πρωταθλητής Λεονάρντο σε ρόλο… Κρόιφ (video)

Ο Λεονάρντο, γνωστός μας από το πέρασμά του από την ΑΕΚ και τον Λεβαδειακό, αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Νότια Κορέα με την φανέλα της Τζέονμπουκ Μότορς, αλλά ο Βραζιλιάνος άσος κατάφερε πριν από μερικές μέρες να… τραβήξει τα βλέμματα πάνω του και για έναν ακόμα λόγο.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον συμπαίκτη του Κάιο, κατόρθωσαν να εκτελέσουν σωστά το πέναλτι με τον τρόπο που… έμαθε στον κόσμο ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ! Με τρόπο που προσπάθησε να επαναλάβει ο Ρόμπερτ Πιρές, αλλά δεν τα κατάφερε…

Μιλάμε για την εκτέλεση πέναλτι με… πάσα, κάτι που έκανε για πρώτη φορά ο Γιόχαν Κρόιφ σε συνεργασία με τον Γέσπερ Όλσεν το 1982 στον Άγιαξ στον αγώνα με την Χέλμοντ Σπορ…
Αυτό έκαναν λοιπόν οι Λεονάρντο και Κάιο με τα «πράσινα» της Τζέονμπουκ Μότορς. Ο πρώην παίκτης της Ένωσης πήρε λίγα μέτρα φόρα για να εκτελέσει πέναλτι, έκανε πάσα, στρώνοντας τη μπάλα προς μπροστά και ο συμπαίκτης του ήρθε με φόρα από πίσω, στέλνοντας με ψύχραιμο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα!!!

Το γκολ πανηγυρίστηκε με… τρέλα από τους δυο «δράστες», αλλά και από τους συμπαίκτες του. Φυσικά αποτέλεσε θέμα τόσο στην Νότιο Κορέα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Μιλάμε για εκτέλεση, που θέλει τέλειο συγχρονισμό, θράσος και θάρρος και φυσικά προπόνηση.

Βλέπετε, υπάρχει και η περίπτωση να μην «συνοδευτεί» με επιτυχία, καθώς το 2005 οι Ρομπέρτ Πιρές και Τιερί Ανρί την… πάτησαν! Πήγαν να το κάνουν με τους «κανονιέρηδες», αλλά η προσπάθειά τους δεν στέφθηκε με επιτυχία!

Ο Λεονάρντο το… τόλμησε στη Νότια Κορέα με τον συμπαίκτη του έρχεται με φόρα από πίσω και τελικά να σκοράρει αυτός! Είναι από τις λίγες φορές που δυο παίκτες θα… σχεδιάσουν την εκτέλεση ενός πέναλτι με αυτό τον τρόπο, και γι’ αυτό τον λόγο, όποτε γίνεται, αποτελεί και θέμα για τον Τύπο!

Έτσι, ο Λεονάρντο, που όπως είπαμε στο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο μετά και την διεξαγωγή τριών αγωνιστικών στα πλέι οφ, μαζί με τον συμπαίκτη του Κάιο έκαναν το… απροσδόκητο και έτσι ο Βραζιλιάνος πήρε τον… ρόλο του Γιόχαν Κρόιφ μετά από πολλά χρόνια! Γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπαίκτες τους και τους φίλους της ομάδας του!

Η εκτέλεση του… Λεονάρντο

Το έκανε για πρώτη φορά ο Γιόχαν Κρόιφ

Απέτυχαν… οι Ρομπέρτ Πιρές και Τιερί Ανρί


Σχετικά άρθρα