Διάσημοι ποδοσφαιριστές στη μάχη του Έμπολα

Μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου, όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φίλιπ Λαμ αλλά και άλλοι, θα συμμετάσχουν σε παγκόσμια εκστρατεία για την υγεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στη μάχη κατά του ιού Έμπολα, που πλήττει κυρίως τις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Αυτή η εκστρατεία, μέσω των ηλεκτρονικών πολυμέσων, ξεκίνησε σήμερα και φέρει την ονομασία «11 εναντίον του Έμπολα». Στόχος της είναι να μεταδώσει «έντεκα απλά μηνύματα που επιλέγονται από τους γιατρούς και εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας» συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι γιατροί έχουν πείσει ορισμένους παίκτες από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους να συνεργαστούν με τη FIFA και την Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF), οι οποίες συμμετέχουν στην εκστρατεία με το σύνθημα «Μαζί, μπορούμε να νικήσουμε τον Έμπολα». Τα αστέρια του ποδοσφαίρου περνούν ένα σημαντικό μήνυμα μέσω βίντεο, ηχογραφήσεων, διαφημιστικών πινακίδων, ακόμη και αφίσες.

«Είναι ζωτικής σημασίας να μεταφέρουμε τις σωστές πληροφορίες για τους ανθρώπους που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα» δήλωσε ο Νεϊμάρ . «Υποστηρίξτε όλη αυτή την εκστρατεία για να βοηθήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας που ζουν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Μαζί, μπορούμε να νικήσουμε τον Έμπολα» πρόσθεσε.

«Η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου μάς δίνει μια μοναδική πλατφόρμα για να επικοινωνήσουμε με όλο τον κόσμο» επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

«Ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει το ρόλο του και πως η εκστρατεία κατά του Έμπολα, στην οποία συμμετέχει ο κόσμος του ποδοσφαίρου, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει εκείνους που ζουν σε κοινότητες οι οποίες έχουν πληγεί από τον ιό» συμπλήρωσε ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Σχετικά άρθρα