«Φρένο στη σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Για επαίσχυντη φίμωση όσων καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου κάνει λόγο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή αίτημα της Σούπερ Λίγκας προς όλες τις ΠΑΕ για την υπογραφή κειμένου με το οποίο ζητείτο να υπάρξει αποχή από «οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση που θα επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με την ελληνική διαιτησία». Μάλιστα, στο Τριφύλλι σκοπεύουν να αντιδράσουν αποσύροντας από το προεδρείο τον αναπληρωτή πρόεδρο της Λίγκας Στράτο Σωπήλη. Παράλληλα, οι Πράσινοι αναφέρονται και στην αποχώρηση του Χιου Ντάλας από τους ορισμούς διαιτητών κάνοντας λόγο για «επιστροφή στα… παλιά», ενώ αναρωτιούνται «πώς μπορεί να ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα» υπό αυτές τις συνθήκες…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αρνήθηκε να συνυπογράψει το «σχέδιο ανακοίνωσης» που της εστάλη από την Superleague και το οποίο αποτελεί μια επαίσχυντη φίμωση όλων όσων καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το πρόβλημα δεν δημιουργείται από εκείνον που δημοσιοποιεί όσα γίνονται, αλλά από αυτόν που τα κάνει και παραμένει ατιμώρητος.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει καταδικάσει – και θα εξακολουθήσει να το κάνει – κάθε μορφή βίας. Δεν διαθέτει επιλεκτική ευαισθησία, ούτε δύναται να γίνει υποχείριο εκμετάλλευσης από κανέναν.

Οι δήθεν καλές προθέσεις της Λίγκας για συμβούλιο παρουσία όλων των προέδρων αυτοακυρώθηκαν και αποδείχτηκαν προσχηματικές. Αντ’ αυτού κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια ακατανόητη ενέργεια που κινείται στο μικρόκοσμο της σκοπιμότητας.

Στο ήδη δε προβληματικό ποδόσφαιρό μας ήρθε ως επιστέγασμα η αποχώρηση του κυρίου Ντάλας και η «επιστροφή» στα… παλιά, με την ΚΕΔ/ΕΠΟ να «αναλαμβάνει» εκ νέου τις σχετικές αρμοδιότητες. Με όλες αυτές τις κινήσεις αναρωτιόμαστε αν και πως μπορεί να ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΑΪΚΟΣ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με άλλους συλλόγους προκειμένου να βρεθεί μια υγιής λύση που θα βάλει φρένο στη σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Σχετικά άρθρα