Τρεις Αλβανοί κατηγορούνται για τα επεισόδια

Με την κατηγορία της εισβολής στον αγωνιστικό χώρο θα παραπεμφθούν οι τρεις Αλβανοί που συνελήφθησαν στο φιλικό αγώνα της ομάδας τους με την Ιταλία,στο «Λουΐτζι Φεράρις» της Γένοβας, ο οποίος έληξε με νίκη (1-0) της «σκουάντρα ατζούρα». 

Περίπου 20 χιλιάδες Αλβανοί βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου με προφανείς προθέσεις. Το ματς διακόπηκε τρεις φορές καθώς μπορεί να μη σηκώθηκε ελικοπτεράκι αυτή τη φορά, ωστόσο οπαδοί πέταγαν καπνογόνα,  μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και αγκάλιαζαν τους παίκτες και σηκώνοντας σημαίες της «Μεγάλης Αλβανίας» οι οποίοι ανταποκρίνονταν θετικά. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, οι παίκτες κατάφεραν να προστατεύσουν τους οπαδούς από τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο του 24′, όταν στον αγωνιστικό χώρο μπήκε ένας οπαδός, που κρατούσε τη σημαία της Αλβανίας και γονάτισε μπροστά της. Οι παίκτες της ομάδας δεν δυσανασχέτησαν από την διακοπή, με αρκετούς παίκτες να τον αγκαλιάζουν και να τον χειροκροτούν. Ανάμεσά τους και ο Λίλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 30 και 31 ετών, ζουν στην πόλη Λούκα, ενώ ο τρίτος, ένας 43χρονος, στην Πιατσέντσα, με τον τελευταίο να αναζητείται και από την αστυνομία της πόλης της Εμίλια Ρομάνα, καθώς αντιμετωπίζει καταγγελία για τραυματισμό.

Και για τους τρεις οι ιταλικές Αρχές έκαναν πρόταση απαγόρευσης πρόσβασης σε μέρη όπου λαμβάνουν χώρα αθλητικά γεγονότα. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι πριν από την έναρξη του αγώνα κατασχέθηκαν δεκάδες φανέλες με αλβανικά εθνικιστικά συνθήματα, καθώς και άλλα απαγορευμένα υλικά.

Σχετικά άρθρα