Ρουμελίωτικη Πρασοχορτόπιτα από τη γιαγιά Λαμπρινή!

<p>Υλικά</p>
<p>1 κρόκο</p>
<p>1 ποτήρι φρέσκο γάλα</p>
<p>λίγο ελαιόλαδο</p>
<p>Για το φύλλο</p>
<p>1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις</p>
<p>50 ml ελαιόλαδο</p>
<p>1κ.σ. τσίπουρο</p>
<p>αλάτι</p>
<p>νερό</p>
<p>Για τη γέμιση</p>
<p>1 κιλό σπανάκι</p>
<p>500 γρ.σέσκουλα</p>
<p>4 πράσα</p>
<p>1 ματσάκι καυκαλήθρες</p>
<p>1 ματσάκι άνηθο</p>
<p>200 ml ελαιόλαδο</p>
<p>3 φρέσκα αυγά</p>
<p>400 γρ φέτα</p>
<p>αφρίνα Μεσολογγίου</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p> </p>
<p>Τρόπος παρασκευής</p>
<p>Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνουμε το  μισό αλεύρι, το ελαιόλαδο, το τσίπουρο, αλάτι και λίγο νερό. Αρχίζουμε να πλάθουμε το ζυμάρι μας και συμπληρώνουμε αλεύρι σιγα σιγά ( αν χρειάζεται), μέχρι η ζύμη να μη κολλά στα χέρια μας. Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια των 100 γρ. και τα ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλάστη.</p>
<p>Πλένουμε τα χορταρικά πολύ καλά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.  Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, πιέζοντας τα ελαφρά.</p>
<p>Αλείφουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο, στρώνουμε 2  φύλλα και από πάνω βάζουμε μια στρώση γέμιση. Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο, άλλη μια στρώση γέμιση και τέλος στρώνουμε στην πίτα μας τα 2 εναπομείναντα φύλλα.</p>
<p> </p>
<p>Σημείωση: Κάθε φύλλο που στρώνουμε, το "περνάμε" με πινέλο με ελαιόλαδο, εκτός από το τελευταίο. Για το πάνω φύλλο, αναμειγνύουμε τον κρόκο, το γάλα και λίγο ελαιόλαδο και περνάμε όλη την επιφάνεια του 2 φορές με πινέλο με αυτό το μείγμα.</p>
<p>Ψήνουμε την πίτα μας για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει και σερβίρουμε πάντα στη μέση του τραπεζιοού για να τη μοιραζόμαστε</p>

Σχετικά άρθρα