Φιλέτο στήθος γαλοπούλας με σάλτσα βερίκοκο

<p> </p>
<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλο περίπου 2 κιλά<br />½ φλιτζάνι βούτυρο<br />1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο<br />1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό<br />4 φέτες μπέικον, κομμένες σε 8 μισά<br />2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί<br />⅓ φλιτζάνι ξύδι<br />Αλατοπίπερο<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σάλτσα βερίκοκο</span><br />1 ½ φλιτζάνι του κουταλιού βερίκοκο<br />½ φλιτζάνι ξύδι<br />1 φλιτζάνι ζωμό από τη γαλοπούλα</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.<br />Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα βότανα μαζί με το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.<br />Τρίψτε το μείγμα βουτύρου σε όλη την επιφάνεια του φιλέτου και μετά στρώνετε τις φέτες μπέικον πάνω στο φιλέτο.<br />Βάλτε γαλοπούλα σας σε ένα ταψί μαζί με το λευκό κρασί και το ξίδι. Ραντίστε με το κρασί μία φορά το φιλέτο  πριν το βάλετε στο φούρνο.<br /><br />Καλύψτε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο  και ψήνετε για 1 ώρα. Αλείφετε τη γαλοπούλα με το ζουμί κάθε 15 λεπτά.<br />Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη μια ώρα μέχρι να ροδίσει.<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τη σάλτσα βερίκοκο</span><br />Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να ζεστάνει μέχρι να πάρει μια βράση και δέσει η σάλτσα.<br />Σερβίρετε το φιλέτο στήθος γαλοπούλας με τη σάλτσα βερίκοκο. .</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 120 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα