Ανακοινώθηκε από τη Ferrari ο Φέτελ

Η Ferrari θέλει τον Γερμανό της. Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Αλόνσο, η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα τον διάδοχό του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Το 2015 ο Κίμι Ράικονεν θα έχει στο πλάι του τον καλό του φίλο και μαζί ελπίζουν να φέρουν ξανά την Ferrari ψηλά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε γίνει γνωστό από το γκραν πρι της Ιαπωνίας πως δεν θα συνεχίσει με τους Ταύρους της Red Bull και από τότε ήταν κοινό μυστικό πως θα συνεχίσει στη Ferrari. 
Το συμβόλαιο του Vettel με τη Ferrari είναι πολυετές χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δήλωσε:
«Το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στην F1 είναι στη Ferrari κι αυτό είναι ένα όνειρο που εκπληρώνεται. Όταν ήμουν παιδί ο Μίχαελ Σουμάχερ στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το είδωλο μου και τώρα είναι μεγάλη μου τιμή που έχω την ευκαιρία να οδηγήσω για τη Ferrari. Έχω πάρει μια μικρή γεύση του πνεύματος της Ferrari όταν νίκησα στη Monza το 2008. Τότε είχα κινητήρα που είχε φτιαχτεί στο Maranello. Η Scuderia έχει μεγάλη παράδοση και έχω τεράστιο κίνητρο ώστε να την βοηθήσω να επιστρέψει στην κορυφή.»
Ο επικεφαλής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι, δήλωσε:
«Η Ferrari αποφάσισε να εμπιστευτεί τον νεαρότερο πολυνίκη οδηγό στην ιστορία της F1. Ο Φέτελ συνδυάζει μοναδικά την εμπειρία και την νεότητα. Μαζί με τον Κίμι θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας περιμένουν. Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή το συντομότερο δυνατόν.»

Σχετικά άρθρα