Επίσημο αντίο Αλόνσο στη Ferrari

Τώρα είναι και επίσημο. Ο Φερνάντο Αλόνσο μετά το γκραν πρι του Αμπού Ντάμπι την ερχόμενη Κυριακή, αφήνει την Ferrari. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια η Scuderia στο επίσημο σάιτ της. 

«Η Scuderia Ferrari και ο Φερνάντο Αλόνσο ανακοινώνουν την κοινή συναινέσει λύση της συμφωνίας τους». 

Μετά από 5 χρόνια ο Ισπανός θα αφήσει τους κόκκινους έχοντας κερδίσει 1186 πόντους, 44 βάθρα και 11 νίκες. 

«Είναι μια δύσκολη απόφαση, στην οποία πρέπει να τονίσω την αγάπη που έδειξα στην ομάδα από την αρχή έως το τέλος. » είπε αρχικά ο Αλόνσο και πρόσθεσε «Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα, γιατί παρόλο που βλέπω το μέλλον με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, στο τέλος της σεζόν θα ολοκληρωθεί η περιπέτειά μου ως πιλότος της Ferrari»

Ο επικεφαλής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι, δήλωσε: 

«Όλοι στη Ferrari θέλουν να ευχαριστήσουν τον Fernando για την τεράστια συμβολή του τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Φερνάντο Αλόνσοέχει μια ξεχωριστεί θέση στην ομάδα, μαζί με άλλους σπουδαίους οδηγούς. Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας για την εξαιρετική περιπέτεια τα τελευταία πέντε χρόνια. Φτάσαμε δύο φορές τόσο κοντά στο πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι ο Φερνάντο θα έχει πάντα στην καρδιά του τη Scuderia. Περιμένω επίσης οι οπαδοί της Ferrari να συνεχίσουν να τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στον Φερνάντο.»

Πλέον αυτό που αναμένουμε είναι η ανακοίνωση από τη McLaren Honda της απόκτησης του Αλόνσο, κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο από το γκραν πρι της Βραζιλίας. 

Σχετικά άρθρα