Ο Ολυμπιακός δίπλα στα παιδιά

Μίτσελ, Τσόρι και Μέγιερι βράβευσαν τα παιδιά στη Στοά του Βιβλίου, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της UNICEF για την 25η Επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

O Ολυμπιακός τίμησε τα παιδιά που διακρίθηκαν στο “Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους”, ένα Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει αναγνωρισθεί από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού που εδρεύει στη Γενεύη ως το καλύτερο που υλοποιείται στη χώρα μας για την προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Φέτος η χρονιά είναι επετειακή, αφού συμπληρώνονται 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στα δικαιώματα των παιδιών όπως περιλαμβάνονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Δίνει επίσης στους μαθητές την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από δημιουργικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στους μεγάλους για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Η προώθηση αξιών, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αλτρουισμός, η ειρήνη, η ισότητα αποτελούν βασική προτεραιότητα του προγράμματος μέσα από την ομαδική συμμετοχή και τη συλλογική έκφραση των μαθητών.

Βάσει λοιπόν του προγράμματος, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προχώρησαν σε βραβεύσεις, ενώ βράβευση έκανε και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης .

Σχετικά άρθρα