Δεν επιστρέφει στην εθνική ο Ριμπερί

Ο Φρανκ Ριμπερί μίλησε στο περιοδικό «Kicker» και τόνισε πως η απόφασή του να μην αγωνιστεί ξανά στην εθνική ομάδα είναι οριστική… Ο Γάλλος άσος αναφέρθηκε και στον Μάρκο Ρόις και τόνισε ότι δεν θα παραχωρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα της Μπάγερν στον νυν άσο της Ντόρτμουντ, σε περίπτωση που οι Βαυαροί αποκτήσουν το Γερμανό μέσο το καλοκαίρι!

Ο Φρανκ Ριμπερί ανέφερε πως θέλει να αφοσιωθεί στην ομάδα του και την οικογένειά του. Να αναφέρουμε πως πριν από μερικές μέρες, ο γαλλικός Τύπος, έκανε λόγο για συνάντηση του τεχνικού των «μπλε», Ντιντιέ Ντεσάν, με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Οι δυο τους, σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, είχαν ως σκοπό μέσω αυτής της συνάντησής του να γίνει προσπάθεια εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας για να αλλάξει γνώμη ο ο Φρνακ Ριμπερί, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως δεν θα παίξει ξανά στην εθνική και φαίνεται να παραμένει ανένδοτος. Ο Φρανκ Ριμπερί, που έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας λόγω τραυματισμού, επανέλαβε την απόφαση του να μην φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο, αγνοώντας τις απειλές περί κυρώσεων που είχε αφήσει να εννοηθούν ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην αρχική αναγγελία της απόσυρσής του.
«Δεν επιστρέφω στην Εθνική . Η απόφασή μου είναι οριστική», επανέλαβε στο γερμανικό περιοδικό ο 31άχρονος άσος που χρίστηκε διεθνής 81 φορές με τους «τρικολόρ» και σκόραρε 16 γκολ.

Από εκεί και πέρα για τον Μάρκο Ρόις και την… προοπτική να συνεχίσει και αυτός την καριέρα του στη Μπάγερν Μονάχου υπογράμμισε: «Ο Ρόις είναι εκπληκτικός παίκτης, αλλά θα συνεχίσω να είμαι εδώ ακόμα και στα 32 μου χρόνια. Νιώθω πολύ καλά και δεν πρέπει να με ξεγράφουν ακόμα από τη Μπάγερν».

Να θυμίσουνε ότι πρόσφατα τερματικά δημοσιεύματα μιλούσαν για ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Μάρκο Ρόις! Μόνο που ο Γάλλος άσος θέλει να συνεχίζει να μάχεται και να παίζει βασικός. Ο διεθνής άσος έχει συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ έως το 2017 και η ρήτρα του ανέρχεται στα 25 εκ. ευρώ. Ενδιαφέρον για τον Γερμανό διεθνή έχουν δείξει πάντως και άλλες ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι.

Σχετικά άρθρα