Ενρίκε: «Ποιο θέμα με τον Μέσι;» (video)

Δεν υπάρχει θέμα με τον Λιονέλ Μέσι, σε ότι αφορά στο μέλλον του διεθνούς άσου στην Μπαρτσελόνα, υπογράμμισε ο Λουίς Ενρίκε την Παρασκευή, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» εν όψει του αγώνα με την Σεβίλλη… Ο Ισπανός προπονητής ήταν κατηγορηματικός για τον Αργεντινό και υπογράμμισε: «Νιώθει περήφανος που υπερασπίζεται την φανέλα της Μπάρτσα»! Ο Λουίς Ενρίκε μίλησε και για τα τελευταία πειθαρχικά παραπτώματα του Ζεράρ Πικέ, έδωσε ρητορική απάντηση, αλλά ανέφερε με έμφαση ότι θα καταπολεμήσει αυτά τα φαινόμενα.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ρωτήθηκε επανειλημμένως για τον Λιονέλ Μέσι, μετά και τα τελευταία σενάρια για το μέλλον του Αργεντινού αστέρα.
«Ξεκινώντας από την βάση ότι για εμένα δεν υπάρχει «θέμα Μέσι», είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα υποδεχθεί τον Λέο και την ομάδα όπως το έκανε σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Αυτή είναι μια από τις στιγμές όπου πρέπει να είναι στο πλευρό της ομάδας και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα κάνουν οι «κουλές». Είμαστε σε μια φυσιολογική διαδικασία (σ.σ. αναφερόμενος στις ήττες από Ρεάλ – Θέλτα και τα προβλήματα με Άγιαξ – Αλμερία) σε μια σεζόν όπου οι παίκτες δεν είναι μηχανές», τόνισε χαρακτηριστικά…

Στη συνέχεια για το θέμα του Μέσι ανάφερε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι όποτε έχω ακούσει τον Λέο να μιλάει, λέει πως είναι ενθουσιασμένος στην Μπάρτσα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Και ότι νιώθει πολύ περήφανος που υπερασπίζεται την φανέλα της. Δεν σχολιάζω τις εκτιμήσεις που έγιναν των λεγομένων του, αυτό πρέπει να το κάνει εκείνος. Δεν μίλησα με τον Λέο για τις δηλώσεις. Εγώ επικεντρώνομαι στο να δώσουν οι παίκτες την καλύτερη δυνατή απόδοση και να βρίσκονται στις καλύτερες συνθήκες για να είναι ανταγωνιστικοί. Και αυτή είναι αρκετή δουλειά για να ασχολούμαι με άλλα πράγματα».
Ερωτηθείς αν έβλεπε πιθανό, κάποια μέρα, ο Λιονέλ Μέσι να κάνει την αντίθετη πορεία με εκείνον, να φύγει δηλαδή από την Μπαρτσελόνα, ώστε να πάει… στην Ρεάλ, επισήμανε: «Εγώ επικεντρώνομαι σε αυτά που λέει ο Λέο, την περηφάνιά του που βρίσκεται εδώ από το ξεκίνημά του. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς».
Ο Λουίς Ενρίκε δεν θέλησε να πει… πολλά για τις δηλώσεις του προέδρου Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, ότι ψάχνουν πώς να «χτυπήσουν» τον Μέσι. Αρκέστηκε να υπογραμμίσει: «Τα λόγια του προέδρου έχουν τον λόγο τους πάντα και ο ίδιος έχει φυσικά το δικαίωμα να το κάνει»!

Σε ότι αφορά στο θέμα με τον Ζεράρ Πικέ, έδωσε ρητορική απάντηση, ερωτηθείς τελευταία πειθαρχικά παραπτώματα του διεθνούς αμυντικού. «Θεωρητικά τα ξέρω όλα. Αλλά δεν τα ξέρω», απάντησε και πρόσθεσε: «Θα τα καταπολεμήσω με τον τρόπο μου αλλά δεν θα δημοσιευτεί». Ο Ισπανός τεχνικός των «μπλαουγκράνα» υπογράμμισε ότι πάντα προσπαθεί να κρατάει τον έλεγχο στα αποδυτήρια και τόνισε ότι ελπίζει ο Ζεράρ Πικέ αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες να αφοσιωθούν στην ομάδα τους και μόνο από εδώ και στο εξής.

Στη συνέχεια ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις…

Για τον Ουνάι Έμερι και την παράδοσή του κόντρα στην Μπάρτσα:
«Ο Έμερι δεν έχει νικήσει ακόμα την Μπάρτσα, αλλά είναι δεδομένο ότι πρόκειται για έναν από τους προπονητές «top» σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είναι ένας από τους προπονητές που πάντα προβλημάτισε την Μπάρτσα και ξέρει πώς να κάνει ζημιά στις αντίπαλες ομάδες».

Για την Σεβίλλη:
«Είναι μια ομάδα που τολμάει να πιέσει ψηλά, κυριαρχεί στο τρανζίσιον με γρήγορους παίκτες στα άκρα και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική και στις στημένες φάσεις. Πολύ του στιλ Έμερι, πολύ έντονη, πολύ δυνατή στις μονομαχίες… Θα μας βάλει πολύ δύσκολα».

Για τον Ζεράρ Ντεουλοφέου και τον Ντένις Σουάρεθ:
«Φαντάζομαι πως θα θέλουν να αποδείξουν ότι είναι χρήσιμοι παίκτες. Έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής στην Σεβίλλη και οι αριθμοί τους είναι καλοί. Ξέρουμε ότι είναι επικίνδυνοι και έχουν ποιότητα. Δεν με εκπλήσσει η καλή απόδοση του Ντένις Σουάρεθ . Προσαρμόστηκε γρήγορα, παίζει σε μια θέση που τον ευνοεί, αυτή του μεσοεπιθετικού και εδώ έπαιζε εσωτερικό χαφ, που απαιτεί μεγαλύτερες θυσίες. Αλλά πάντα υπάρχουν προσδοκίες όταν εμφανίζονται αυτοί οι παίκτες στην Πριμέρα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τους βλέπουμε στο υψηλότερο επίπεδο με έναν προπονητή που τους απαιτεί πολύ».

Για το αν θα έβαζε ρήτρα ώστε να μην μπορούν να παίξουν κόντρα στην Μπάρτσα:
«Όταν τελειώσει το ματς θα σου πω… Στην Μπάρτσα αντιμετωπίζουμε έτσι αυτή την κατάσταση, έχουμε αποφασίσει να παίζουν και έτσι παίρνεις ρίσκα, αλλά εκείνοι μπορούν να ανταγωνίζονται. Τα πάντα έχουν τα καλά και τα άσχημά τους».

Για τις θέσεις των Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι μέσα στο γήπεδο:
«Παίζουμε με τρεις παίκτες στην επίθεση και πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Ανάλογα με το που πιστεύουμε ότι βρίσκονται οι κενοί χώροι, τοποθετούμε τον έναν ή τον άλλο μέσα ή έξω γιατί αμφότεροι μπορούν να το κάνουν έτσι, μπορούν να παίξουν στις δύο θέσεις. Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι πως όσο περισσότερο συμμετέχει στο παιχνίδι ο Λέο Μέσι, τόσο καλύτερα για εμάς».

Για την κατάσταση της ομάδας:
«Την βλέπω πολύ καλά και με την συνηθισμένη προδιάθεση, με όρεξη για να αντιμετωπίσει το φινάλε του έτους σε μια καλή δυναμική, αν και έχουμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, όλους τους τομείς του παιχνιδιού: Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν έχουμε την μπάλα, να μην δίνουμε πιθανότητες στον αντίπαλο…».

Για το αν χρειάζονται ξεκούραση Μπουσκέτς και Μέσι:
«Είναι σημαντικό να διαχειριζόμαστε την επιβάρυνση όλων ώστε να έχουν κάποιες στιγμές ξεκούρασης. Ευχαριστούμε που αμφότεροι είχαν λιγότερα λεπτά στην διάρκεια της διακοπής και επειδή τα αξιολογούμε όλα, θα αποφασίσουμε ανάλογα με αυτές τις παραμέτρους».

Για την επίδραση από την διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων:
«Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών είχε αγώνες και με αυτούς που έμειναν εδώ, κάναμε τον απαραίτητο κύκλο ασκήσεων. Δουλέψαμε μόλις δύο ημέρες για να ετοιμάσουμε το ματς με την Σεβίλλη, αλλά αυτό ήταν κάτι που ήδη γνωρίζαμε».

Για τον Αντρές Ινιέστα:
«Είναι καλύτερα, ακόμα δεν έχει το ιατρικό «οκέι», αλλά όταν οι γιατροί θα πουν πως είναι έτοιμος, θα είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υπολογίζουμε και πάλι σε εκείνον».

Για την κατάσταση του Τόμας Βερμάελεν:
«Είμαστε στην διαδικασία ενός ποδοσφαιριστής που ήταν τραυματίας όλη την περυσινή σεζόν και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και είναι πλέον στην διάθεση του προπονητή. Τον βλέπω σε φανταστική κατάσταση, πολύ δυνατό και αισιόδοξο. Διαχειρίζεται πολύ καλά αυτή την κατάσταση και τώρα πλέον είναι δική μου απόφαση πότε θα τον ενσωματώσω στα παιχνίδια».

Για τον αγώνα με την Αλμερία:
«Διορθώνω, είπα ότι ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας, αλλά ήταν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο βρήκαμε τρόπο να διορθώσουμε τα πράγματα και να βρούμε λύση σε μια αρκετά άσχημη κατάσταση».

Για το αν υπάρχουν περιθώρια λάθους, στην μάχη του τίτλου:
«Το περιθώριο λάθους είναι πάντα ελάχιστο σε αυτούς τους συλλόγους. Εξαρτάται, βεβαίως, από το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες . Πέρυσι το πρωτάθλημα έδειχνε τελειωμένο και δεν κρίθηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ελπίζω ότι και φέτος θα είναι ανοιχτό μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό και υπάρχουν περιθώρια λάθους και θα εξαρτηθεί από την απόδοση της κάθε ομάδας».

Σχετικά άρθρα