Λυκογιάννης: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε αγώνες»

Ο Κολοσσός δεν έχει την… πολυτέλεια να αφήνει αγώνες χωρίς να τους διεκδικεί τόνισε ο Άρης Λυκογιάννης εν όψει του αυριανού (22/11, 17:00) ματς κόντρα στον Άρη στο άδεια από θεατές Παλέ λόγω τιμωρίας των «κίτρινων».

Ο νέος κόουτς των «θαλασσί» επισήμανε ότι ο ρυθμός θα κρίνει την εξέλιξη της αναμέτρησης. Οι τοποθετήσεις του Λυκογιάννη, που έκανε ντεμπούτο με το… αριστερό στην εντός έδρας συνάντηση με αντίπαλο την Κηφισιά:

Για τη σημασία του αγώνα: «Όπως έχουμε πει κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μία καλή και δουλεμένη ομάδα, όπως είναι ο Άρης, αλλά εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε κανένα ματς χωρίς να το διεκδικούμε».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Σίγουρα θα είναι ο ρυθμός. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να έχουμε σωστό αμυντικό τρανζίσιον και να παίρνουμε τα ριμπάουντ, γιατί αυτοί είναι τομείς που θα μας πιέσει ο Άρης».

Για τα δυνατά σημεία του Άρη: «Πρόκειται για μία ομάδα με γεμάτο πάγκο και πλούσια περιφερειακή γραμμή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει φρέσκες λύσεις από τον πάγκο κυρίως στις θέσεις “1” και “2”, ενώ ξέρει τι ζητάει τόσο όταν τρέχει στο ανοικτό γήπεδο, όσο και όταν είναι σε κατάσταση “5 εναντίον 5”».

Για το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Είχαμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να προετοιμαστούμε και να βάλουμε κάποια καινούρια στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Κυρίως θέλαμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, το “5 εναντίον 5” γιατί εκεί είχαμε κάποιες αδυναμίες».

Νέα αρχή θέλει να κάνει ο Κολοσσός H Hotels στο ματς της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον Ζβόνκο Μπούλιαν. Οι τοποθετήσεις του 27χρόνου Κροάτη φόργουορντ των «θαλασσί»:

Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς προερχόμαστε από ήττα και με τον καινούριο προπονητή θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Γι’ αυτό θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το κλειδί της αναμέτρησης: «Σημαντικό στοιχείο είναι η καλή άμυνα και η ομαδικότητα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε από την αρχή της σεζόν, δηλαδή, να έχουμε συλλογική προσπάθεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση».

Για τα δυνατά σημεία του Άρη: «Ο Άρης διαθέτει πολύ καλή περιφέρεια, με αποτέλεσμα να σουτάρει καλά από το τρίποντο. Το άλλο σημαντικό του στοιχείο είναι το μεγάλο ροτέισον, καθώς έτσι μοιράζεται ο χρόνος μεταξύ των παικτών και δεν υπάρχει αρκετή κούραση».

Για το που θα στηριχθεί η ομάδα του: «Όπως είπαμε και πριν, αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε ομαδικά, πασάροντας στον ελεύθερο παίκτη στην επίθεση και δίνοντας βοήθειες στην άμυνα και τα ριμπάουντ».

Σχετικά άρθρα