Χορταστικό φιλικό, «κιτρινόμαυρη» επικράτηση

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού στο χορταστικό φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο. Οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά από ένα ημίχρονο. Η «Ένωση» ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο και ειδικά μετά το 20’, ενώ το «τριφύλλι» κυριάρχησε στο β’ μέρος.

Για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα σκόραραν οι Αραβίδης (28’), Πλατέλλας (35’) και Ζόριτς (66’), ενώ για αυτή του Γιάννη Αναστασίου οι Μπεργκ (47’) και Μπερίσα (54’). Οι πράσινοι είχαν και δύο δοκάρια, ένα με τον Ρισβάνη (33’) και ένα με τον Μπεργκ (60’). 

Η μάχη των πάγκων:

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Ανέστης ανέλαβε το βάρος της υπεράσπισης της «κιτρινόμαυρης» εστίας, έχοντας αμυντική τετράδα μπροστά τους Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο ως κεντρικό δίδυμο και τους Μπακάκη και Πεταυράκη στα άκρα. Κορδέρο και Ανάκογλου ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Πλατέλλα, Μάνταλο και Μπαρμπόσα να συνθέτουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Αραβίδη μόνο του στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να κάνει μία πρόβα ενόψει Ντιναμό και για αυτό το λόγο «κατέβασε» την ομάδα του με 3-4-1-2. Ο Κοτσόλης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ με τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντεφελντ και Ρισβάνη μπροστά του. Μπούρμπος και Χουχούμης ήταν στα δύο άκρα και οι Λαγός και Μπούι οι δύο παίκτες που είχαν ρόλο αμυντικών μέσων. Σε ελεύθερο ρόλο χρησιμοποιήθηκε ο Ντίνας, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Πέτριτς και Κλωναρίδης. 

Α’ ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ κατάφερε να εφαρμόσει σε μεγάλο ποσοστό ένα από τα «θέλω» του Δέλλα. Είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια τη μπάλα στην κατοχή της και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει κυρίως στην κόντρα και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Κλωναρίδη και Ντίνα, οι οποίοι μαζί με τον Πέτριτς άλλαζαν συνεχώς θέσεις στην επίθεση των «πρασίνων».

Η πρώτη καλή ευκαιρία του φιλικού καταγράφηκε στο 21’ όταν από σέντρα του Χουχούμη, ο Κλωναρίδης που βρέθηκε αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι έκανε το πλασέ, αλλά ο Ανέστης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Αυτή ωστόσο που άνοιξε το σκορ ήταν η ΑΕΚ, η οποία στο 28’ με ένα γκολ πανομοιότυπο με αυτό που είχε πετύχει στο Αίγιο πήρε το προβάδισμα. Ο Μπαρμπόσα από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Αραβίδης ο οποίος πρόλαβε τον Τριανταφυλλόπουλο και τον Σίλντεφελντ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοτσόλη (1-0).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «απαντήσει» αλλά στάθηκε άτυχος καθώς το γυριστό σουτ του Ρισβάνη στο 33’ τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ανέστη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 35’ από τη βαθιά μπαλιά του Πεταυράκη, ο Πλατέλλας με μία εντυπωσιακή ενέργεια που θύμισε τον περσινό εξαιρετικό του εαυτό, απέφυγε από τα αριστερά δύο παίκτες, μπήκε στην περιοχή και με εντυπωσιακό φαλτσαριστό πλασέ άφησε άγαλμα τον Κοτσόλη και διπλασίασε τα γκολ των «κιτρινόμαυρων» (2-0).

Η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ στο 38’ όταν από την εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Μπαρμπόσα ο Πλατέλλας βγήκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη, επιχείρησε να τον κρεμάσει, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα αλλά πριν περάσει την τελική γραμμή –σύμφωνα με την υπόδειξη του επόπτη- ο Τριανταφυλλόπουλος την απομάκρυνε… 

Β’ ημίχρονο:

Το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τον Γιάννη Αναστασίου να αλλάζει όλη την ενδεκάδα (αλλά και τη διάταξη σε 4-3-3) και τους «πράσινους» να σκοράρουν στην πρώτη επίθεσή τους.

Ήταν το 47’ όταν από την βαθιά μπαλιά του Σπυρόπουλου, ο Μπεργκ με κεφαλιά τροφοδότησε τον Δώνη, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ανέστη (2-1). Οι φιλοξενούμενοι μετά τη μείωση του σκορ πήραν τα πάνω τους και συνέχισαν να πιέζουν ψηλά. Η τακτική αυτή απέδωσε καρπούς, καθώς στο 54’ από τη σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Μπερίσα με προβολή έφερε το φιλικό στα ίσα (2-2).

Στο 60’ ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ, όμως το σουτ του Μπεργκ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ανέστη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαϊράμι που πήρε το ριμπάουντ έκανε το σουτ, αλλά ο Μπακάκης απομάκρυνε τη μπάλα που είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Ο επιθετικός μονόλογος των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στο 65’ ήταν η σειρά του Νάνο να απειλήσει με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Ανέστης έδειξε σωστά αντανακλαστικά και απομάκρυνε τη μπάλα. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ είχε αρκετή δουλειά και στο επόμενο λεπτό μπλόκαρε το σουτ του Κουτρουμπή μέσα από την περιοχή.

Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια «ζωής» στο 66’, όταν στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα, ο Ντακόλ μιμήθηκε τον Μπεργκ και με κεφαλιά έστρωσε τη μπάλα στον Ζόριτς, ο οποίος με κεφαλιά «ψαράκι» νίκησε τον Στιλ και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» (3-2).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 75’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ που πέτυχε ο Μπεργκ με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Νάνο, ενώ στο 77’ ο Στιλ με εντυπωσιακή εκτίναξη είπε «όχι» στο διαγώνιο σουτ του Ντούνη μέσα από την περιοχή. Στα… highlights του χθεσινού φιλικού καταγράφεται και η επέμβαση του Ανέστη, ο οποίος στο 79’ έπεσε στα πόδια του Μπεργκ που είχε βγει τετ α τετ και του έκλεψε τη μπάλα.

Τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού στο 85’ όταν ο Μπαϊράμι βρήκε χώρο, έκανε και το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (84’ Τζανετόπουλος, Πεταυράκης (73’ Γροντής), Λαμπρόπουλος (66’ Σαρρής), Κολοβέτσιος (84’ Σβάρνας), Κορδέρο (73’ Φαγιέ), Ανάκογλου (66’ Ρόβας), Πλατέλλας (58’ Ντούνης), Μάνταλος (43’ λ. τρ. Ντακόλ), Μπαρμπόσα (70’ Μπρέσεβιτς), Αραβίδης (58’ Ζόριτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (α’ ημίχρονο): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντεφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Χουχούμης, Λαγός, Μπούι, Ντίνας, Κλωναρίδης, Πέτριτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (β’ ημίχρονο): Στιλ, Σπυρόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Μέντες, Δώνης, Σταματάκης, Νίνης, Μπαϊράμι, Μπερίσα, Μπεργκ

Σχετικά άρθρα