Μεγάλος θρύλος πήρε το ντέρμπι με ΠΑΟΚ

 
Ο Ολυμπιακός αναγεννήθηκε στο 3ο σετ και εκεί που έδειχνε ότι οδεύει στην ήττα, έκανε την ανατροπή στο τάι μπρέικ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και έμεινε μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα.
Ο δικέφαλος του Βορρά ήταν πάρα πολύ καλός στα δύο πρώτα σετ όπου και πήρε το προβάδισμα με 2-0 και βρέθηκε πολύ κοντά στη νίκη. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη χτύπησε τους ερυθρόλευκους με τα μπλοκ και με εκφραστές τους Σαφράνοβιτς και Γκόμεζ βρέθηκε μια ανάσα από την επικράτηση.
Όμως οι πρωταθλητές δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο τρίτο σετ μπορεί η διαφορά των έξι πόντων (12-18) να χάθηκε, όμως έδειξαν ψυχραιμία και καρδιά και μείωσαν σε 2-1.
Με ατομικές κυρίως ενέργειες παικτών όπως ο Μουρ και ο Γιούρισιτς ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσια. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Τζελάτη, που μπήκε στη θέση του Κλαρκ, αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας του προς το καλύτερο.
Τα λάθη στα σερβίς από πλευράς ΠΑΟΚ εκμηδένισαν τη διαφορά των δύο πόντων στο πέμπτο σετ που είχε πάρει ο δικέφαλος του Βορρά. Με έναν εκπληκτικό Κοκκινάκη, που τα έκανε όλα και… σύμφερε, ο Ολυμπιακός έγραψε το 13-15 πανηγυρίζοντας μια πάρα πολύ σημαντική νίκη μέσα στο Παλατάκι.

Σχετικά άρθρα