Ντάρντεν: «Δύσκολος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ»

Από την άμυνα θα αρχίσει η προσπάθεια του Ολυμπιακού να νικήσει τον ΠΑΟΚ στον μεσημεριανό αγώνα της Κυριακής (23/11, 12.30) στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

«Αν είμαστε σωστοί στην άμυνα, επιθετικοί και με συγκέντρωση, θεωρώ πως θα βρούμε και ρυθμό επιθετικά», τόνισε ο Τρεμέλ Ντάρντεν, ο 33χρόνος Αμερικανός φόργουορντ των «ερυθρολεύκων», ο οποίος επισήμανε:

Για την σημασία του αγώνα για τον Ολυμπιακό: «Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και δεν χωράει αμφιβολία πως μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Έχουμε κάνει ήδη μια ήττα στο πρωτάθλημα , οπότε δεν έχουμε άλλα περιθώρια». 

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Η άμυνα μας είναι το “κλειδί” και γι αυτή την αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ παίζει σωστά επιθετικά, οι παίκτες του κινούνται έξυπνα με, αλλά και χωρίς τη μπάλα, οπότε θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι αμυντικά και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής μας». 

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Είναι μια ομάδα με πλουραλισμό στην επίθεση. Δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε έναν ή δύο παίκτες. Χρειάζονται όλοι προσοχή. Και αυτό θεωρώ πως είναι και το πιο δυνατό τους σημείο. Είναι ομάδα και λειτουργούν ως σύνολο και στις δύο μεριές του παρκέ». 

Για το πού θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός: «Θέλουμε να επιβάλουμε, μέσω της άμυνας μας, τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αν είμαστε σωστοί στην άμυνα, επιθετικοί και με συγκέντρωση, θεωρώ πως θα βρούμε και ρυθμό επιθετικά».

Σχετικά άρθρα