Δυάδα από Ισπανία, Βραζιλία

Στο 94’ μας έστειλε ταμείο χθες το βράδυ η Ιντερνασιονάλ (2-1 τη Μινέιρο, το άλλο ματς ήταν ο «άσος» της Λανούς που κέρδισε 2-0 τη Χιμνάσια). Οι δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει εξαιρετικές για τη στήλη μας, μακάρι να παραμείνουμε σε καλό… φεγγάρι.

 

337             ΧΙΡΟΝΑ – ΟΥΕΛΒΑ     1       1,90 (Bet365)

Η Χιρόνα πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική από τη Λεγκανές με γκολ στο 91’, δεν πείθει με τις εμφανίσεις της φέτος, αλλά καταφέρνει και παίρνει τα παιχνίδια και αυτό είναι που μετράει. Βρίσκεται στην κορυφή μαζί με Λας Πάλμας και Βαγιαδολίδ που παίζουν μεταξύ τους, οπότε με νίκη μπορεί να μείνει μόνη της πρώτη. Εντός έδρας έχει χάσει μόνο από Μπέτις (1-3) και Λας Πάλμας (1-2), ομάδες που τις θεωρούμε καλύτερες από τη νυν αντίπαλό της από την οποία δεν έχει ηττηθεί ποτέ μέσα στην έδρα της. Η Ουέλβα πηγαίνει στη Χιρόνα με σημαντικότατες απουσίες στο κέντρο (Καμπρέρα και Ντιμάς), ενώ αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή παραμένει ο μέσος Μοντόρο, ο οποίος ακόμη και να παίξει δεν θα βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατά κατάσταση, αφού έχει χάσει προπονήσεις δύο εβδομάδων (πάνω κάτω). Η ομάδα του Ολτρα μετράει ένα τρίποντο στα τελευταία έξι, ενώ… ταράχτηκαν ακόμη περισσότερο τα… λιμνάζοντα ύδατα έπειτα από την κόντρα του προπονητή της με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κόμας, για δηλώσεις του πρώτου πάνω στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την Ουέλβα.

366   ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ  ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ    1       1,90 (Bet365)

Η Κοριτίμπα παραμένει μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας 38 βαθμούς, όσους και η Βιτόρια που είναι έξω από αυτή, καθώς υπερέχει στην ισοβαθμία. Κομβικό το αποψινό παιχνίδι με την Παλμέιρας που είναι στους 39. Απομένουν δύο αγωνιστικές, το επόμενο ματς είναι με τη Μινέιρο εκτός όπου μπορεί και να μην πάρει ούτε βαθμό και το τελευταίο εντός με την Μπαΐα η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει υποβιβαστεί. Οπότε με τρίποντο απόψε θα κάνει τεράστιο βήμα για την παραμονή. Μετράει 8-2-1 στα τελευταία έντεκα παιχνίδια της εντός έδρας, η ήττα ήταν από την πρωτοπόρο και πανίσχυρη Κρουζέιρο (1-2). Η Παλμέιρας μας έστειλε κουβά  την Τετάρτη με το 0-2 από τη Σπορτ, υπάρχει πολύ κακό κλίμα στο εσωτερικό της και γκρίνια από τους οπαδούς της. Μετράει τρεις σερί ήττες και δύσκολο πρόγραμμα (Ιντερνασιονάλ εντός και Παραναένσε εκτός). Επιπλέον, δεν νίκησε στις τελευταίες δέκα επισκέψεις στην έδρα της αντιπάλου της (6-4-0, στις πέντε εξ αυτών δεν βρήκε ούτε δίχτυα).

 

Σχετικά άρθρα