Κρίσιμο ραντεβού ανανέωσης με Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Η αξία του σουηδού σέντερ φορ έχει ανέβει αισθητά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και οι Πράσινοι θέλουν να τον «δέσουν» για έναν επιπλέον χρόνο στην Ελλάδα προσφέροντάς του περισσότερα χρήματα αλλά και ζητώντας του να μειώσει το ποσοστό που κατέχει στη ρήτρα μεταπώλησης προκειμένου να επωφεληθεί περισσότερα ο σύλλογος σε περίπτωση μεταγραφής του.

Μυστικά δεν υπάρχουν σε αυτή τη… σχέση. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Μπεργκ θέλουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, αφού αμφότεροι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Το ζητούμενο πια είναι αν θα υπάρξει συμφωνία στους όρους ενός νέου συμβολαίου που θα καλύπτει τις ανάγκες και των δύο πλευρών.

Ηδη ο ατζέντης του Μπεργκ βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στην Ελλάδα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας συναντήθηκε με τον πελάτη του προκειμένου να συζητήσουν τους όρους του συμβολαίου που επιθυμεί ο Σκανδιναβός, ενώ κατά τη διάρκεια της Κυριακής (23/11) θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο ραντεβού με τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο γενικός διευθυντής Τάκης Φύσσας και ο τεχνικός διευθυντής Λεωνίδας Βόκολος θα είναι παρόντες, ενώ είναι πιθανόν να παραστεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, ενδεικτικό της θέλησης που υπάρχει στο Τριφύλλι για την επίτευξη νέας συμφωνίας.

Ποια είναι τα θέματα προς συζήτηση-διαπραγμάτευση:

Η διάρκεια του συμβολαίου

Το συμβόλαιο του Μπεργκ λήγει το 2017 και θα προταθεί επέκταση ενός έτος μέχρι το 2018.

Οι καθαρές οικονομικές απολαβές

Ο Μπεργκ, σε βάθος τετραετίας, αμείβεται ετησίως κατά μέσο όρο με 475.000 ευρώ (450.000 τα δύο πρώτα χρόνια και 500.000 τα δύο επόμενα). Οι Πράσινοι θα προτείνουν αύξηση απολαβών κατά 30%. Τουτέστιν θα προσφέρουνετήσιο μισθό άνω των 600.000 ευρώ.

Το ποσοστό μεταπώλησης

Στο ισχύον συμβόλαιο ο Παναθηναϊκός διατηρεί μόλις το 52,5%, κάτι που σημαίνει πως εφόσον προκύψει κάποια δελεαστική πρόταση οι Πράσινοι θα καρπωθούν τα μισά! Κι αυτό διότι το Αμβούργο κατέχει το 35% και ο Μπεργκ το (12,5%). Η διοίκηση του Τριφυλλιού θέλει να προσθέσει στο ποσοστό της και το 12,5% του Σουηδού ή έστω να το μειώσει κατά το ήμισυ.

Η ρήτρα πώλησης

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια ρήτρα πώλησης στο συμβόλαιο του Μπεργκ, οι Πράσινοι θέλουν να ορίσουν μια ρήτρα, έστω και συμβολικά, που θα κυμαίνεται μεταξύ 6-10 εκατ. ευρώ.

Τα μπόνους

Ο Μπεργκ έχει λαμβάνειν επιπλέον:

-πριμ πρωταθλήματος: 20 χιλ. ευρώ εφόσον έχει αγωνιστεί τουλάχιστον στο 70% των αγώνων, 10 χιλ. ευρώ αν παίξει στο 35% ως 70% και τίποτα αν έχει αγωνιστεί σε λιγότερο από το 35%.

-πριμ κυπέλλου: 20 χιλ. ευρώ αν αγωνιστεί σε περισσότερο από το 70% των αγώνων και 10 χιλ. ευρώ αν πάρει μέρος στο 35% ως 70%.

-πριμ συμμετοχής σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ: 50 χιλ. ευρώ αν αγωνιστεί τουλάχιστον στο 70% των αγώνων, το μισό αν αγωνιστεί στο 35% ως 70% και τίποτα αν αγωνιστεί σε λιγότερο από το 35% των παιχνιδιών.

-πριμ συμμετοχής σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ: 10 χιλ. ευρώ, αν έχει αγωνιστεί τουλάχιστον στο 70% των αγώνων, το μισό αν έχει αγωνιστεί στο 35% ως 70%, τίποτα αν έχει αγωνιστεί σε λιγότερο από το 35% των παιχνιδιών.

Οι Πράσινοι προτίθενται να προσφέρουν γενναία αύξηση σε διάφορα μπόνους στόχων, προκειμένου να δώσουν επιπλέον κίνητρο στον παίκτη, αλλά και να αποσπάσουν το 12,5% από το ποσοστό μεταπώλησης…

 

Σχετικά άρθρα