Ο Φέντερερ «έκλεψε» το Davis Cup (video-pics)

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κατακτήσει τα πάντα στην τεράστια καριέρα του. Θεωρείται, και όχι άδικα, ένας από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών.
Ο Ελβετός με τη νίκη επί του Ρίτσαρντ Γκασκέ με 3-0 σετ χάρισε στην Ελβετία το Davis Cup. Οι Ελβετοί με 3-1 άλωσαν τη Λιλ και έτσι δεν χρειάστηκε να παιχθεί ο τελευταίος αγώνας μεταξύ Μονφίς και Βαβρίνκα. Οι Ελβετοί φτάνουν για πρώτη φορά στον τελικό του Davis Cup μετά το 1992 και μπροστά σε 27.000 (!!!) φιλάθλους με μοναδική παράσταση κατάφεραν να σηκώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτόν τον τίτλο.
Ο Φέντερερ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τον Γκασκέ και απέδειξε ποιος ήταν το αφεντικό του αγώνα. Τα 3-0 (6-4, 6-2, 6-2) ήρθε απόλυτα φυσιολογικά και έτσι ο Φεντέρερ πρόσθεσε έναν τίτλο που (σε ομαδικό επίπεδο) που έλειπε από το παλμαρέ του.
Οι Γάλλοι από την άλλη μεριά, είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο μετά το 2001. Ωστόσο μπροστά στους Ελβετούς δεν τα κατάφεραν. Οι… γηπεδούχοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο 9 φορές στην ιστορία τους ωστόσο τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν ηττηθεί σε δύο τελικούς.
«Αυτό δεν ήταν για μένα, ήταν για εκείνους. Κέρδισα αρκετά στην καριέρα μου ώστε να μην περιμένω κανέναν τίτλο να τη συμπληρώσει», είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο κορυφαίος Ελβετός τενίστας αποθεώθηκε με Standing ovation από τους 27.000 φίλους του τέν
ις. Κατά τη διάρκεια της απονομής δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και λύγισε.
ΓΑΛΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 1-3Stade Pierre Mauroy, Lille, Γαλλία (Indoor, χώμα)
Jo-Wilfried Tsonga v. Stan Wawrinka 1-3 (1-6, 6-3, 3-6, 2-6)Gael Monfils v. Roger Federer 3-0 (6-1, 6-4, 6-3)Julien Benneteau/Richard Gasquet v. Stan Wawrinka/Roger Federer 0-3 (3-6, 5-7, 4-6)Richard Gasquet v. Roger Federer 0-3 (4-6, 2-6, 2-6)

Σχετικά άρθρα