Μανιταρόσουπα με λευκά μανιτάρια

<p> </p>
<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />½ κιλό μανιτάρια φρέσκα λευκά ή περτομπέλο<br />1 λίτρο ζεστό νερό<br />1/3 κούπας ρύζι καρολίνα<br />1 ασπράδι αυγού<br />¼ κούπας χυμό λεμονιού<br />¼ κούπας ελαιόλαδο<br />1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια<br />¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο<br />¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα για να τα καθαρίσουμε.<br />Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κοτσάνια τους με το χέρι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.<br />Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.<br />Ακολούθως ρίχνουμε νερό, άνηθο,μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.<br /><br />Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνουμε και το ρύζι.<br />Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.<br />Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και το χυμό λεμονιού.<br />Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.<br />Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά.<br />Αποσύρουμε από τη φωτιά και μπορούμε να απολαύσουμε τη μανιταρόσουπα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα