Η Ρεάλ «εκτοξεύει» τα έσοδα της

Λίγες μέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας με την πετρελαϊκή εταιρεία IPIC, η Ρεάλ Μαδρίτης επισημοποίησε και την εταιρική σχέση της με την αμερικανική Microsoft.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό ecofoot, αυτές οι διαδοχικές κινήσεις δείχνουν τη βούληση της ηγεσίας της Ρεάλ Μαδρίτης για την αύξηση των εμπορικών εσόδων του συλλόγου προκειμένουν να υποστηριχθεί ένα πανάκριβο μοντέλο στον αθλητισμό.
Στις 19 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Florentino Perez ανακοίνωσε την υπιογραφή της συμφωνίας με τη Microsoft και έκανε λόγο για ψηφιακή μεταμόρφωση του συλλόγου.
Μέσω αυτής της συμφωνίας, η ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζει ότι με την εμπειρία της αμερικανικής εταιρείας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εργαλείων θα πετύχει την βελτιστοποίηση των αθλητικών επιδόσεων του συλλόγου και θα βελτιώσει την επαφή των φιλάθλων με τον σύλλογο μέσω νέων ψηφιακών συσκευών. Η Microsoft θα παίξνει ρόλο και στον επικείμενο εκσυγχρονισμό του Santiago Bernabeu.
Η συμφωνία είναι τετραετής αντί περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ. Στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της συνεργασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με  έναν σύλογο του μεγέθους της Ρεάλ Μαδρίτης. «Ε ίμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε τα εργαλεία στα εκατομμύρια οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ζήσουν το πάθος τους με ακόμα πιο συναρπαστικό τρόπο », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.
Για αρκετά χρόνια, η Microsoft και η Ρεάλ Μαδρίτης συνεργάστηκαν σε διάφορα επίπεδα. Ωστόσο, αυτή η εταιρική σχέση είναι κάτι άλλο, είναι μέρος ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού της Ρεάλ Μαδρίτης με τελικό στόχο τη σημαντική αύξηση των εμπορικών εσόδων. Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε, ανακοινώθηκε και η εμπορική συνεργασία με την πετρελαϊκή εταιρεία στο Άμπου Ντάμπι, IPIC, η οποία θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει το όνομά της στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Αλλωστε ο πρόεδρος της Ρεάλ, στην παρουσίαση της συνεργασία μτ ην Microsoft, είπε ότι το στάδιο θα μπορούσε πιθανότατα να ονομαστεί «Αμπού Ντάμπι Μπερναμπέου» ή  «Μπερναμπέου IPIC».
Σύμφωνα με τον Τύπο της Ισπανίας, η σύμβαση με την IPIC έχει διάρκεια 20 ετών και θα φέρει συνολικά 425 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Ρεάλ. Εκτός από την ονομασία του γηπέδου, η IPIC γίνεται ο επίσημος συνεργάτης των σχολών ποδοσφαίρου που ξεκίνησε η Ρεάλ Μαδρίτης στη Μέση Ανατολή. Το ποσό που εισπράχθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης θα επιτρέψει στον σύλλογο να χρηματοδοτήσει πλήρως την ανακαίνιση του Μπερναμπέου καθώς ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ξενοδοχείου και την κατασκευή του εμπορικού κέντρου αφιερωμένο στον σύλλογο.
Ολα αυτά δείχνουν την πραγματική αύξηση των εμπορικών εσόδων της Ρεάλ. Η επίτευξη ρεκόρ των 174.600.000 ευρώ που είναι τα εμπορικά έσοδα για τη σεζόν 2013-14 λογικά θα ξεπεραστεί φέτος καθώς οι φιλοδοξίες των διοικούντες είναι να ξεπεραστούν τα 200.000.000 ευρώ. 

Σχετικά άρθρα