Οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Μια κίτρινη γάτα και ο αδερφός της με ένα… μάτσο πράσινα φύλλα στο κεφάλι του είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.
Η γάτα απουτελεί τη μασκότ των Ολυμπιακών και ο αδερφός αυτή των Παραολυμπιακών αγώνων. Μάλιστα για τον πράσινο γάτο οι διοργανωτές είπαν: «είναι ένα μαγικό πλάσμα, στο οποίο αναμινγύονται όλα τα φυτά των δασών της Βραζιλίας. Ουσιαστικά οι δύο μασκότ αποτελούν το «πρόσωπο» των περίπου 12 χιλιάδων προϊόντων που θα κατασκευαστούν ειδικά για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι τα έσοδα από τα συγκεκριμένα προϊόντα θα αποφέρουν στα ταμεία τους περίπου 310 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό που απομένει πλέον είναι να αποφασιστούν τα ονόματα των δύο μασκότ. Κάτι που θα προκύψει με την σχετική ψηφοφορία καθώς η τελική επιλογή ανήκει στο κοινό. Συγκεκριμένα, η ψοφορία θα γίνει ανάμεσα στα ονάματα Oba και Eba, Tiba Tuque και Esquindim, Vinicius και Tom. Αυτές είναι οι τρεις επιλογές που θα έχει το κοινό.
Συγκηνιτική χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση της παρουσίασης των δύο μασκότ. Πέντε φίλοι και συγκεκριμένα, ο Misha (Μόσχα 1980), η Αθηνά (Αθήνα 2004), ο Fu Niu Lele (Πεκίνο 2008), ο Wenlock και ο Mandeville (Λονδίνο 2012) συμμετείχαν στην παρουσίαση. Οι δύο μασκότ είναι εμπνευσμένες από την βραζιλιάνική πανίδα και χλωρίδα ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς τους έχουν διάφορες επιρροές από την ποπ κουλτούρα της Βραζιλίας, στοιχεία animation και χαρακτήρες από ήρωες βιντεοπαιχνιδιών.Η τελική επιλογή έγινε κατόπιν διαγωνισμού με την υπογραφή των ανθρώπων της «Anima Mundi Festival» και νικητής ήταν η «Birdo Productions» από το Σάο Πάολο.
«Οι μασκότ είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά σύμβολα των Αγώνων. Η αποστολή τους είναι να ευχαριστήσουν και την ευαισθητοποιήσουν το κοινό, ιδιαίτερα των παιδιά», δήλωσε στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης, ο πρόεδρος του Ρίο 2016, Carlos Arthur Nuzman.
Σήμερα, Δευτέρα, οι δύο μασκότ έκαναν και την πρώτη βόλτα τους στο Ρίο. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν δημόσια σε εκδήλωση σχολείους της πόλης και βέβαια τις επόμενες αναμένεται να κάνουν πολλές ακόμα ανάλογες εμφανίσεις προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γνωστές στο κοινό της Βραζιλίας.

Σχετικά άρθρα