Ο νόμος αλλάζει πρόσωπα στις Ομοσπονδίες

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να πάει στη Βουλή το προσχέδιο του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου για δημόσια διαβούλευση.
Ενα νομοσχέδιο για το οποίο ελάχιστα έχουν γίνει προς στιγμήν γνωστά. Σύμφωνα με πληροφορίες του pamesports.gr, το συγκεκριμένο προσχέδιο προβλέπει μια σημαντική διάταξη, η οποία σε μεγάλο βαθμό μπορεί να αλλάξει το σκηνικό του ελληνικού αθλητισμού όσον αφορά τα πρόσωπα.

Πρόκειται για το σημείο του νόμου που αφορά το το εκλογικό σύστημα των Ομοσπονδιών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό που προβλέπεται είναι να μπει όριο όσον αφορά τις θητείες των προέδρων. Κάτι που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις από αρκετές Ομοσπονδίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος νόμος δεν θα δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να είναι υποψήφιος για την προεδρία μια Ομοσπονδίας, αν έχει διατελέσει πρόεδρος για δύο θητείες. Αυτό από μόνο του είναι ξεκάθαρο ότι αλλάζει τα δεδομένα σε πολλές και σημαντικές για τον Ελληνικό Αθλητισμό Ομοσπονδίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από το Φεβρουάριο του 1998 μέχρι το Νοέμβριο του 2002 και από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως σήμερα.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας από το 1984 έως το 1990 και από το 1994 έως σήμερα.
Δεδομένο είναι φυσικά ότι ο νέος νόμος θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους προαναφερθέντες. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Αγορά», ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα και έχει επαφές με τον υποψήφιο αντικαταστάτη του, Παναγιώτη Φασούλα.
Επίσης, κινήσεις φέρεται να κάνει και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος προορίζει για αντικαταστάτη του τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου.

Σχετικά άρθρα