Η κόντρα Μπάκου-Αλαφούζου για τον Μποροβήλο

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Λίγκας και με αφορμή την αντίθετη γνώμη του Παναθηναϊκού στην υποψηφιότητα Μπάκου για την προεδρία, ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Δημήτρης Μπάκος, πήρε τον λόγο και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Γιάννη Αλαφούζο.

«Κύριοι, εγώ πρώτη φορά έρχομαι εδώ και δεν σας γνωρίζω. Όμως ντρέπομαι για όλους! Και για εσάς κύριε Αλαφούζο! Ο Μποροβήλος είναι υπάλληλός μου εδώ και 10 χρόνια και είναι καθαρός. Όπως καθαρός και ξάστερος είναι και ο Αστέρας! Καταλάβετέ το επιτέλους! Εμείς είμαστε ανεξάρτητοι! Μόνοι μας! Δεν έχουμε ανάγκη τίποτα και κανέναν! Καταλάβατε;» είπε ο κ. Μπάκος.

Στο τέλος της ψηφοφορίας και αφού ο Μποροβήλος είχε πάρει 13 ψήφους, ο Μπάκος απευθυνόμενος στο Γιάννη Αλαφούζο τού ζήτησε να ψηφίσει και αυτός τον πρόεδρο του Αστέρα: «Κύριε Αλαφούζο, δε γνωριζόμαστε, όμως ξέρετε την ομάδα μας και γι αυτό το λόγο θα ήθελα κι εσείς να ψηφίσετε το Μποροβήλο. Να μην υπάρχει διάσπαση. Να κινηθούμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως από την πλευρά του αυτό δεν μπορεί να ψηφίσει και τότε ο Μπάκος επανήλθε λέγοντας με στόχο την ενότητα: «Κύριε Αλαφούζο κι εμείς, όπως κι εσείς και άλλοι, πριν από τον Αστέρα, άλλη ομάδα ήμασταν. Παναθηναϊκός ήμασταν, δεν τρέχει και τίποτα».

Από τον Παναθηναϊκό πάντως τόνιζαν ότι η διαφωνία του κ. Αλαφούζου με τον κ. Μπάκο άρχισε όταν ο πρόεδρος των Πρασίνων αναφέρθηκε στο παλαιότερο αλλά και στο πιο πρόσφατο παρελθόν του κ. Μποροβήλου στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στις 23/6/2011 από την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Πόπη Παπανδρέου ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Γεωργίου Μποροβήλου για: α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση και, β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια».

 

Σχετικά άρθρα