Μετράει απουσίες ο Σφαιρόπουλος

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Ισπανία για τον αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα. Οι ερυθρόλευκοι είναι αήττητοι στην Ευρωλίγκα και βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου.

Ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα λόγω των τραυματισμών κομβικής σημασίας παικτών. Λοτζέσκι και Πρίντεζης είναι οι βασικοί ενώ μετράει ιδιαίτερα και η απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ήσσονος σημασίας μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνη του Δημήτρη Κατσίβελη, ωστόσο ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην εποχή Σφαιρόπουλου, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού, έχει ήδη ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις και αναμένεται την Τρίτη το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να δώσει το “ok” για το αν θα ετοιμάσει βαλίτσες μαζί με τους υπόλοιπους για την Ισπανία. Βέβαια δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του στον αγώνα και το όλο ζήτημα περιστρέφεται από το αν θα ακολουθήσει την ομάδα ώστε να προπονηθεί μαζί της.

Από την άλλη μεριά ο Γιώργος Πρίντεζης μετράει ήδη αρκετές μέρες απουσίας και αναμένεται να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση. Ο εγχειρισμένος αστράγαλος του δεν του επιτρέπει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης παρότι είχε ξεκινήσει να γυμνάζεται ατομικά.

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Ο Έλληνας φόργουορντ αναμένεται να επιστρέψει μετά την πρωτοχρονιά και μάλιστα ίσως ένα μήνα αργότερα από ότι αρχικά υπολογιζόταν. Και τούτο γιατί πέρα από το πρόβλημα τραυματισμού το οποίο αντιμετωπίζει πλέον ταλαιπωρείται και από λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Όσον αφορά τον Δημήτρη Κατσίβελη, οι εξετάσεις του έδειξαν βελτίωση της κατάστασης του ωστόσο και εκείνος δεν είναι θα είναι σε θέση να λάβει μέρος στον αγώνα της Πέμπτης.

Σχετικά άρθρα