Δώνης: «Να θυσιαστούμε στο γήπεδο»

Τις δυσκολίες της αναμέτρησης κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο “ΓΣΠ” παραδέχτηκε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης, εκφράζοντας πάντως την εμπιστοσύνη προς τους παίκτες του και τονίζοντας πως θα πρέπει να θυσιαστούν στο γήπεδο.

Οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα

«Θεωρώ ότι είναι σπουδαία εμπειρία που η Μπαρτσελόνα έρχεται στην Κύπρο και θα την αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας. Αυτή είναι η χαρά του Τσάμπιονς Λιγκ, ένας θεσμός που σου δίνει μεγάλα παιχνίδια. Το βαθμό δυσκολίας τον ξέρουμε. Το αντιμετωπίσαμε με ικανοποιητικό τρόπο στο πρώτο ματς, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό με τη Μπαρτσελόνα. Θα είναι τεστ αντοχής. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στους παίκτες μας. Είναι στην έδρα μας. Πρέπει κι εμείς απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο να δείξουμε τη δυναμική μας, να θυσιαστούμε μέσα στο γήπεδο».

Για τη σύγκριση του αγώνα με αυτόν στο “Καμπ Νου”

«Το κάθε ματς είναι διαφορετικό, άσχετα αν το ζευγάρι είναι το ίδιο. Υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις από πλευράς Μπαρτσελόνα. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε ως κομπιούτερ. Επειδή είναι ματς στην έδρα μας θα πρέπει να μας είναι οδηγός το ματς με την Παρί ώστε να ψάξουμε πιο πολύ τις ευκαιρίες μας».

Για το αν θα παίξει ο Χιώτης

«Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Είναι παίκτης που έχει προσφέρει πολλά. Αλλά θα επαναλάβω ότι οι παίκτες μαθαίνουν πρώτοι για την ενδεκάδα».

Για τον Βινίσιους

«Όσοι είναι στη 18άδα μπορούν να είναι στην 11άδα».

Για το αν δίνει εμπειρία ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα

«Γενικά στις ομάδες μετράει η φανέλα και οι εμπειρίες που έχει δημιουργήσει ο σύλλογος και οι παίκτες στη διοργάνωση. Όσο περισσότερο βλέπεις αυτή την εικόνα, μπορεί να έχεις μεγαλύτερο κίνητρο και να αποκτάς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αυτό που μετράει περισσότερο τώρα είναι ότι η ομάδα μας πάλεψε όλα τα παιχνίδια και αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί ίσως να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Αλλά σε γκρουπ με Μπαρτσελόνα και Παρί ξέραμε ότι εμείς και ο Άγιαξ θα είχαμε δύσκολο έργο».

Σχετικά άρθρα