Το χατ-τρικ της ζωής του!

Με χατ-τρικ του Αγουέρο και απίστευτη ανατροπή η Σίτι έφτασε στο 3-2 με την Μπάγερν και πλέον πάει για τελικό στο Ολίμπικο. Στο κόλπο και η ΤΣΣΚΑ! Το οπρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου στη Λισαβόνα οδήγησε το ματς Σόρτινγκ – Μάριμπορ σε 4λεπτη καθυστέρηση πριν από την έναρξη του δεύτερου μέρους. 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ
 
Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν 3-2 (22′ πεν. 85′ Αγουέρο, 90+ / 40′ Αλόνσο, 45 Λεβαντόφσκι )
 
ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4 (27′ Σουάρες, 38′, 58′ 88′ Μέσι)
 
Παρί Σεν Ζερμέν – Άγιαξ 3-1 (33′ 83′ Καβάνι, 79′ Ιμπραίμοβιτς / 67′ Κλάασεν)
 
Σάλκε – Τσέλσι 0-5 (2′ Τέρι, 28′ Γουίλιαν, 43′ αυτ. Κίρκοφ, 76′ Ντρογκμπά, 77′ Ραμίρες)
 
Σπόρτινγκ Λισ. – Μάριμπορ 3-1 Β ΗΜ (10′ αυτ. Μέγιατς, 35′ Νάνι, 65′ Σλιμανί / 42′ αυτ. Τζέφερσον)
 
Σαχτάρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1 (69′ Σαν Χοσέ)
 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρόμα 1-1 (90+3′ Μπερεζούσκι / 43′ Τότι)
 
Μπάτε – Πόρτο (56′ Ερέρα, 65′ Μαρτίνες, 89′ Τέγιο) 
 

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν 3-2
Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε η αναμέτρηση για τους Άγγλους, οι οποίοι πήραν πέναλτι και αποβολή του Μπενατιά. Ο Αγουέρο σκόραρε από την άσπρη βούλα και είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Χριεάστηκαν μόλις 5 λεπτά για να εξανεμιστεί το προβάδισμα. Δράστες οι Αλόνσο (40′) και Λεβαντόφσκι (45′). Ο Αγουέρο όμως ήταν σε μεγάλη βραδιά. Στο τέλος του αγώνα «χτύπησε» δύο φορές για να πάρει η Σίτι ίσως την μεγαλύτερή της νίκη σε αξία, στην ιστορία της στην διοργάνωση. Πλέον υάρχει ισοβαμία ΤΣΣΚΑ, Σίτι και Ρόμα στους 5 βαμούς. Πλέον, το ντέρμπι της Ρώμης θα κρίνει πολλά χωρίς κανείς να μπορεί να ξεγράψει και την ΤΣΣΚΑ απέναντι στην …αδιάφορη Μπάγερν.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρόμα 1-1
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στο «κόλπο» της πρόκρισης, με γκολ που πέτυχε με την εκπνοή του χρόνου των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με τη Ρόμα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η Ρόμα κατάφερε με ένα γκολ του Τότι να προηγηθεί στο 42ο λεπτό και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου στον αγώνα (93′), όταν ο Μπερεζούτσκι λύτρωσε τη ρωσική ομάδα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο βαθμός που κέρδισαν οι Ρώσοι είναι καταλυτικής σημασίας καθώς τους κράτησε ζωντανούς στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, από τη στιγμή που παραμένουν ισόβαθμοι με την ιταλική ομάδα με 5 βαθμούς.Σημειώνεται πως στην αρχική σύνθεση της Ρόμα βρέθηκαν οι Μανωλάς και Χολέμπας, έχοντας αρκετά καλή παρουσία.
Οι συνθέσεις:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενίκοβ, Νάτχο, Τσάουνα (64′ Μιλάνοφ), Ερεμένκο, Μούσα (81′ Τόσιτς), Τζαγκόεβ, Ντουμπιά.
Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Φλορέντσι, Μανωλάς, Αστόρι, Χολέμπας, Ντε Ρόσι, Σεϊντού Κεϊτά, Ναϊνγκολάν (83′ Στρόουτμαν), Λιάιτς (87′ Πιάνιτς), Ζερβινιό (77′ Ιτούρμπε), Τότι.
6ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ – Μπαρτσελόνα 0-4
Τα επί μέρους είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από το κυρίως πιάτο. Η Μπάρτσα, μετά από έντονη πίεση στα καρέ του Πάρντο σημείωσε υέροχο τέρμα με τον Σουάρες. Ύστερα ανέλαβε δράση ο Μέσι. Δύο αλλεπάλληλα γκολ για να ξεπεράσει τον Ραούλ στον πίνακα των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ κι άλλο ένα στο δεύτερο μέρος για να ολοκληρώσει (ακόμα) μια λαμπρή βραδιά. Πρώτος πλέον ο Μέσι με 74 και δεύτερος ο Ραούλ με 71. Κατά τ’ άλλα πιο άνετη νίκη δεν γινόταν για την Μπάρτσα, σε μία αναμέτρηση που μίλησε η τεράστια διαφορά δυναμικότητας.
Παρί Σεν ζερμέν – Άγιαξ 3-1
Η Παρί προηγήθηκε με τον Καβάνι, αλλά οι Ολλανδοί είχαν πολύ καλή αντίδραση και αποζημιώθηκαν με γκολ του Κλάασεν στο 67′. Με καταπληκτικό γκολ ο Ιμπραίμοβιτς έδωσε τη λύση για την Παρί και την κράτησε ένα βαθμό μπροστά από την Μπαρτσελόνα στο κυνήγι της πρωτιάς. Στη συνέχεια ο Καβάνι κλέιδωσε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα τη νίκη για τους γηπεδούχους. Πλέον, οι Παριζιάνοι παίζουν για δύο αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική στο Καμπ Νου.
7ος όμιλος
Σάλκε – Τσέλσι 0-5
Σε τραγική βραδιά η γερμανική άμυνα, ε, δεν ήθελε και πολύ η Τσέλσι να στήσει πάρτι στο Γκιζελκίρχεν. Από το 2′ άρχισαν να σκοράρουν οι “μπλε” με Τέρι και Γουίλιαν, ενώ το τρίτο, πριν από το κλείσιμό του πρώτου μέρους, ήταν αυτογκόλ με κεφαλιά του κίρκοφ. Μέσα σε ένα λεπτό στο δεύτερο μέρος Ντρογκμπά (76′) και Ραμίρεζ (77′) σφράγισαν το θριαμβευτικό πέρασμα της Τσέλσι από τη Γερμανία.
Σπόρτινγκ – Μάριμπορ 3-1 Β’ Ημίχρονο (Σε εξέλιξη)
8ος όμιλος
Σαχτάρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
Τεράστιο διπλό πανηγύρισαν οι Βάσκοι απέναντι στο φαβορί του ομίλου. Στο 68′ ο Σαν Χοσέ τιμώρησε την φλυαρία της Σαχτάρ. Καλύτερη πάντως η Μπιλμπάο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ειδικά μετά το προβάδισμα, απώλεσε κι άλλες ευκαιρίες για πιο ευρεία νίκη. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση Europa League, καθώς υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την Μπάτε, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τους Λευκορώσους.
Μπάτε – Πόρτο 0-3
Εύκολο βράδυ είχε η Πόρτο στη Λευκορωσία, κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, επικρατώντας στο ρελαντί με 3-0. Οι Πορτογάλοι αν και είχαν εξ αρχής την υπεροχή στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ, άρχισαν να σκοράρουν από το 56ο λεπτό και έπειτα. Συγκεκριμένα ο Χερέρα έκανε το 1-0 για τους «δράκους» και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ο Μαρτίνεζ στο 65′ και ο Τέγιο στο 89′. Με τη νίκη της αυτή η Πόρτο έφτασε τους 13 βαθμούς οριστικοποιώντας την πρωτιά. 
Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Τσέρνικ, Γκαϊντούτσικ, Μλαντένοβιτς (72′ Αλεξίεβιτς), Τούμπιτς, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι (67′ Μπάγκα), Α. Βολόντκο, Ολέκνοβιτς, Μ. Βολόντκο, Ροντιόνοβ (75′ Σίγκνεβιτς), Γκορντέιτσουκ.Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραϊμί (83′ Α. Λόπες), Ερέρα, Όλιβερ Τόρες, Κουαρέσμα (71′ Τέγιο), Μαρτίνες (90′ Κιντέρο).
Περισσσότερα σε λίγο…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
5ος όμιλος (5η αγ.)1. Μπάγερν Μονάχου 12β. (13-4)2. Μάντσεστερ Σίτι 5β. (7-8)3. Ρόμα 5β. (8-12)4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5β. (6-10)Επόμενη αγωνιστικήΡόμα-Μάντσεστερ ΣίτιΜπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας6ος όμιλος (5η αγ.)1. Παρί Σεν Ζερμέν 13β. (9-4)2. Μπαρτσελόνα 12β. (12-4)3. Άγιαξ 2β. (4-10)4. ΑΠΟΕΛ 1β. (1-8)Επόμενη αγωνιστικήΜπαρτσελόνα-Παρί Σεν ΖερμένΆγιαξ-ΑΠΟΕΛ7ος όμιλος (5η αγ.)1. Τσέλσι 11β. (14-2)2. Σάλκε 5β. (8-14)3. Σπόρτινγκ 4β. (8-8)4. Μάριμπορ 3β. (3-9)Επόμενη αγωνιστική
Τσέλσι-ΣπόρτινγκΜάριμπορ-Σάλκε8ος όμιλος (5η αγ.)1. Πόρτο 13β. (15-3)2. Σαχτάρ 8β. (14-3)3. Αθλέτικ Μπιλμπάο 4β. (3-6)4. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3β. (2-22)Επόμενη αγωνιστικήΠόρτο-ΣαχτάρΑθλέτικ Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ

Σχετικά άρθρα