Ότι πρέπει να ξέρεις για τις επικίνδυνες ελιές και μελανώματα thumbnail
Σε περίπτωση ύποπτης ελιάς ή πρόσφατης αλλαγής της θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας άμεσα, καθώς μόνο ο ειδικός μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση.

Ότι πρέπει να ξέρεις για τις επικίνδυνες ελιές και μελανώματα

Τι θα πρέπει να μας ανησυχήσει?


Ποια είναι τα επικίνδυνα σημεία?


1)   Ξαφνική εμφάνιση νέων ελιών στο δέρμα : τα μελανώματα εμφανίζονται χωρίς συχνά να προϋπάρχει κάποια ελιά.  Είναι λοιπόν σημαντικό η αναγνώριση νέων χρωματικών βλαβών στο δέρμα.


2)   Αλλαγή σε μια προϋπάρχουσα ελιά στο δέρμα : το μελάνωμα μπορεί να εξελιχθεί από ελιές που ήδη υπάρχουν, με γρήγορη αλλαγή στο μέγεθος, στο σχήμα ή στο χρώμα.  Οι μέθοδοι ελέγχου που είναι αποδεκτές και χρησιμοποιούνται από τους δερματολόγους είναι :


a)  η μέθοδος ABCDE : όπου Α asymmetry=ασυμμετρία, Β borders=όρια, C color=χρώμα, D diameter=διάσταση, E evolution=εξέλιξη και


b)  η μέθοδος του ασχημόπαπου : οι ελιές ενός ατόμου είναι αρκετά όμοιες μεταξύ τους, μια νέα όμως χρωματική αλλοίωση στο δέρμα μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη εάν έχει διαφορετική εμφάνιση από τις άλλες ελιές, όπως το ασχημόπαπο.


Σε περίπτωση ύποπτης ελιάς ή πρόσφατης αλλαγής της θα πρέπει να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας άμεσα, καθώς μόνο ο ειδικός μπορεί να κάνει σωστή διάγνωση.


Γράφει η Δερματολόγος Μαργαρίτα Βεργολιά
www.dermavita.gr


 


 

 

 

  

 


Βιογραφικό Δερματολόγου Μαργαρίτας Βεργολιά


Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988.


Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας στην Δερματολογία – Αφροδισιολογία στο Νοσοκομείο Αθήνας <<Α.Συγγρός>> το 1998.


Εξειδικεύτηκε στην Αισθητική και Επεμβατική Δερματολογία με ειδικότερο ενδιαφέρον στο χειρισμό δερματολογικών Lasers και στις μεθόδους κοσμητικής δερματολογίας.


Επί 10ετίας διατέλεσε υπεύθυνη του Δερματολογικού Κέντρου Αθηνών αποκτώντας μεγάλη εμπειρία, δίπλα σε διακεκριμένους καθηγητές, σε όλο το φάσμα της κλινικής δερματολογίας-αφροδισιολογίας.


Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν την ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.


Εμφανίζεται σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές με θέματα που αφορούν στην αισθητική δερματολογία και τις σύγχρονες μεθόδους αντιγήρανσης (Mega, Ant1) και αρθρογραφεί σε πολλά περιοδικά (ELLE).


Λαμβάνει ενεργά μέρος σε όλα τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια της κλινικής και αισθητικής δερματολογίας.


Αποτελεί μέλος των ακολούθων επιστημονικών εταιρείων :


1) Ελληνική Εταιρεία Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας


2) Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής


3) Ευρωπαϊκή Ένωση Δερματολόγων


4) Επαγγελματική Ένωση Δερματολόγων


Είναι παντρεμένη με τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου και μητέρα 3 παιδιών.


AdTech Ad

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X