Για το αήττητο κόντρα στον… Μπέγκιτς!

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, το «Top 16», αλλά δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορος στην αποψινή (27/11, 9.45 μ.μ., ΝΕΡΙΤ) αναμέτρηση στην Βιτόρια απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα για την 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να παραμείνουν αήττητοι και να επιβεβαιώσουν την ανοδική αγωνιστική πορεία τους. Οι γηπεδούχοι παίζουν ένα από τα… τελευταία τους χαρτιά στην προσπάθεια τους να προλάβουν το «Top 16» και θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι με τον Μίρζα Μπέγκιτς, τον Σλοβένο σέντερ που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τον Ολυμπιακό αλλά δεν… στέριωσε. Μετά από λίγους μήνες έφυγε υπό την πίεση της εξέδρας που ποτέ δεν τον συμπάθησε.

Ο κακός πρώτος γύρος (2 νίκες και 3 ήττες) και η εντός έδρας συντριβή από τον Ερυθρό Αστέρα (86-66) είχε ως συνέπεια να απομακρυνθεί από τον πάγκο της Λαμποράλ Κούστα ο Ιταλός κόουτς Μάρκο Κρέσπι. Η βασκική ομάδα συνεχίζει με τον μέχρι πρότινος βοηθό του Κρέσπι, Ιμπόν Ναβάρο στον πάγκο, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και ηττήθηκε στην Λιθουανία από τον Νεπτούνας με 80-79.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για την Βιτόρια με τους τραυματίες Γιώργο Πρίντεζη, Ιωάννη Παπαπέτρου και Δημήτρη Κατσίβελη να μένουν στην Αθήνα και τον Ματ Λοτζέσκι να ακολουθεί την αποστολή, αλλά όχι για να παίξει κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα. Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο γκαρντ συνεχίζει να προπονείται ατομικά και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην δράση μετά την ρήξη δεξιού οπίσθιου μηριαίου που έπαθε στον εκτός έδρας αγώνα της Basket League με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, προπονητής των «ερυθρόλευκων», τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για ψυχολογικούς λόγους. «Είναι σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες», σχολίασε ο κόουτς του Ολυμπιακού για το αποψινό ματς στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα». «Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να συμπεριλάβουμε στο παιχνίδι μας ότι έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που παίζει σε γρήγορο τέμπο, ειδικά εντός έδρας, και πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μιας δύσκολης αναμέτρησης».

«Είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί υψηλή συγκέντρωση από όλους μας», επισήμανε ο Οθέλο Χάντερ, ο Αμερικανός σέντερ των «ερυθρολεύκων», ο οποίος τόνισε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά για να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις σε αυτό το ματς. Η Λαμποράλ Κούτσα παίζει πραγματικά γρήγορα μπροστά στο κοινό της και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιβάλλουν τον ρυθμό τους».

Σχετικά άρθρα