Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

Ρεαλιστικός στόχος των «ερυθρολεύκων» αποτελεί πλέον η συνέχιση στο Γιουρόπα, μόνο με ένα… θαύμα οι Πειραιώτες θα είναι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ  

Ο Ολυμπιακός διατηρεί ελπίδες για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ήττα με 4-0 από την Ατλέτικο στην Μαδρίτη, αλλά πλέον δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του. Αντίθετα, εάν δεν χάσει από την Μάλμε την τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνεχίζει σίγουρα στο Γιουρόπα («32»), εφόσον δεν γίνει το… θαύμα να πάρει το εισιτήριο στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.  Όπως έχει διαμορφωθεί πάντως η κατάσταση στο γκρουπ, οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να βρεθούν από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι και εκτός Ευρώπης.

Οι Πειραιώτες έμειναν στους 6 βαθμούς στον 1ο όμιλο και βρίσκονται πλέον στην 3η θέση, πίσω από την Γιουβέντους που ανέβηκε στους 9, μετά το «διπλό» στο Μάλμε, και την Ατλέτικο, η οποία με 12 πόντους πέρασε στην επόμενη φάση. Η «μεγάλη κυρία» έχει λοιπόν τον πρώτο λόγο για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Με βάση την διαμόρφωση του 1ου ομίλου ένα σενάριο δίνει πρόκριση στον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση. Θα πρέπει η ελληνική ομάδα να νικήσει την Μάλμε και παράλληλα να ηττηθεί η Γιουβέντους από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έτσι, οι πρωταθλητές Ελλάδος θα ισοβαθμήσουν στην 2η θέση με τους «μπιανκονέρι», με τον Ολυμπιακό να υπερτερεί της Γιουβέντους.   

Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν χάσει από τους «ροχιμπλάνκος», τότε θα βρεθεί αυτή στην κλήρωση για τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Σ’ αυτό το σενάριο θα απομένει να δούμε ποια ομάδα ανάμεσα από τον Ολυμπιακό και την Μάλμε θα προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη ή ισοπαλία απέναντι στην πρωταθλήτρια Σουηδίας θα έχουν εξασφαλίσει την 3η θέση και την συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.
Το μοναδικό σενάριο που αφήνει τους Πειραιώτες εκτός Ευρώπης, είναι η ήττα στην τελευταία αγωνιστική από την Μάλμε. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Σουηδοί θα ισοβαθμήσουν με τον Ολυμπιακό στην 3η θέση με 6 βαθμούς, αλλά υπερτερούν (θα έχουν δυο νίκες απέναντι στους «ερυθρολεύκους»).

Η βαθμολογία
1. Ατλέτικο Μαδρίτης    12 (14-3)
2. Γιουβέντους    9 (7-4)
3. Ολυμπιακός    6 (6-11)
4. Μάλμε    3 (2-11)

Τελευταία αγωνιστική (6η)
09/12/14
Ολυμπιακός-Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης

Τα κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα εξής:
1. Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια.
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.
3. Η καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες.
4. Περισσότερα εκτός έδρας γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων γενικά.
6. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο γενικά.

Σχετικά άρθρα