Για τα λεφτά τα κάνουν όλα (και) στη Ρεάλ…

Η Εθνική Τράπεζα του Αμπού Ντάμπι εξέδωσε πιστωτική κάρτα με το έμβλημα της Ρεάλ. Για την έκδοση της – ήδη γίνεται ανάρπαστη – επετεύχθη μία συμφωνία η οποία αποφέρει στην ισπανική ομάδα μυθικό ποσό. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για προφανείς λόγους…

Η Ρεάλ φυσικά, συμφώνησε και για την τροποποίηση του εμβλήματος της. Με την αφαίρεση του Σταυρού. Το σύμβολο της Χριστιανοσύνης βλέπετε, απωθεί τον μουσουλμανικό πληθυσμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Εθνική Τράπεζα του Αμπού Ντάμπι (πόλη των γαζελών) έθεσε την αφαίρεση του σταυρού ως απαράβατο όρο για την συμφωνία.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν το σκέφθηκε καν. Αποδέχθηκε τον όρο. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος της στην αραβική χερσόνησο η «εστεμμένη» υπέστειλε περηφάνια και τιμή της (τιμή δεν έχει και χαρά σε όποιον την έχει). Αφαίρεσε τον Σταυρό από το στέμμα. Δεν υπήρξαν και σοβαρές αντιδράσεις στην Ισπανία. Τα έσοδα από «μπίζνες» στην αραβική χερσόνησο είναι πέραν πάσης φαντασίας. Κι όταν αυτά επενδύονται σε μεταγραφές σούπερ σταρ και αποφέρουν κατακτήσεις τίτλων κλείνουν στόματα!

Για τα λεφτά φυσικά, τα κάνει όλα…

«Οι δεσμοί μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο. Είναι ήδη ισχυροί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ (πάει για 12ετία στο θώκο). «Σε αυτό βοηθούν κι η λάμψη της ομάδας μας αλλά κι ο σεβασμός στους κατοίκους της χώρας. Η νέα μας συμφωνία βάζει ακόμη πιο βαθιά στις καρδιές των Αράβων τη Ρεάλ»!

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ με κάθε ευκαιρία προσπαθεί, να πείσει για την ανάγκη της αποδοχής του όρου περί αφαίρεσης του Σταυρού από το στέμμα των «Μερένχες». «Είναι καθαρά θέμα επιλογής. Καλώς ή κακώς το χρήμα και σήμερα παράγει ενέργεια και στο ποδόσφαιρο. Δεν αλλάζουμε αρχές κι ιδεώδη μας. Στο κάτω κάτω της γραφής οι αγορές διαμορφώνουν τους κανόνες των πωλήσεων»!

Θυμίζουμε πάντως, πως ανάλογα σκέφθηκε κι έπραξε η Μπαρτσελόνα. Για τα λεφτά τα κάνουν όλα κι εκεί…

Σχετικά άρθρα