Γκιστ: «Έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε»

Για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου έγραψε ο Τζέιμς Γκιστ στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, τονίζοντας πως οι “Πράσινοι” έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν με νίκη την πρόκρισή τους στο Top 16.

Αναλυτικά:

«Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την τελευταία φορά που μοιράστηκα τις σκέψεις μου μαζί σας. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη ευκαιρία να προκριθούμε στο Top 16 αυτή την εβδομάδα. Να είστε σίγουροι πως δεν θέλουμε να τη χάσουμε.

Μέχρι τώρα έχουμε κερδίσει με τρίποντα, με ριμπάουντ και με τους ψηλούς να κάνουν καλά τη δουλειά τους στην Τουρόφ. Το μόνο κοινό είναι ότι κάθε φορά παίζαμε απλά το παιχνίδι και έτσι θα προσεγγίσουμε και την επόμενη αποστολή μας, απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι. Κάθε αναμέτρηση είναι διαφορετική. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Μπορείς να έχεις καλές νίκες, αλλά μπορείς να έχεις και κακές. Είχαμε κακές ήττες, είχαμε και καλές. Στο τέλος της ημέρας είναι ο χαρακτήρας που μετράει.

Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει το παιχνίδι στην Τουρόφ με μεγαλύτερη διαφορά. Δέκα πόντοι δεν είναι αρκετοί. Θα μπορούσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα, αλλά ταυτόχρονα ήταν μία νίκη. Κάτι που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο Top 16. Αυτή την εβδομάδα πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί την πρώτη φορά χάσαμε από την Μπαγερν Μονάχου. Πρέπει να πάρουμε αυτό το παιχνίδι προσωπικά, πρέπει να βγούμε έξω έτοιμοι να παίξουμε. Ο καθένας κάνει την διαφορά. Κάθε νίκη είναι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας. Δεν έχει σημασία απέναντι σε ποια ομάδα παίζουμε. Μπορεί να είναι η Τουρόφ, μπορεί να είναι η Μιλάνο, μπορεί να είναι η Μπαρτσελόνα.

Το παιχνίδι απέναντι στη Μπάγερν δεν είναι “ζωής ή θανάτου”, αλλά είναι μεγάλης σημασίας. Να είσαι ικανός να νικήσεις, όταν πρέπει να νικήσεις. Έτσι είναι. Να κάνεις ότι είναι κοντά στις δυνάμεις σου , να μη κάνεις τη κατάσταση δύσκολη. Έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε στον επόμενο γύρο την Παρασκευή, έτσι πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα σκληρά γι’ αυτό. Ο προπονητή μας κάνει τα πάντα για να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να είναι σίγουρος πως είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το ματς. Αυτό είναι σημαντικό για μας.

Από την τελευταία φορά που παίξαμε με την Μπάγερν, οι Γερμανοί υπέγραψαν με τον Μπο ΜακΚάλεμπ. Είναι ένας παίκτης παραπάνω της χρονιάς για μένα. Μη με παρεξηγείτε. Είναι πολύ καλός παίκτης. Αλλά, όπως λέω πάντα, αυτή είναι η Euroleague. Πρέπει να παίξουμε απέναντι σε παίκτες του κορυφαίου επιπέδου. Ο Μπο είναι πολύ καλός γκαρντ. Υπέγραψε για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά είναι εκεί για να αποδείξει κάτι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτόν, αλλά έχουν κι άλλους πολύ καλούς παίκτες. Έχουν τον Σαβάνοβιτς, τον Τζέντοβιτς, είναι πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Έχουν πολύ καλή ποιότητα. Θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτούς.

Οι οπαδοί μας είναι υπέροχοι αυτή τη χρονιά. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν. Νομίζω αποδείξαμε σε όλους πως έχουμε μία ποιοτική ομάδα, ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι οπαδοί μας ήταν εκεί να μας υποστηρίξουν. Απλά θα τους ζητήσω να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, να συνεχίσουν να δίνουν ενέργεια σε μας και να είναι σίγουροι πως θα τους δώσουμε και εμείς, με όσα κάνουμε στο παρκέ».

Σχετικά άρθρα