Καμία ανησυχία για την κίνηση των «19»

Ο Νικόλαος Τσερπάνης μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος έχει γραφείο στη Νέα Ιωνία είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση αίτησης ακύρωσης ατομικών διοικητικών πράξεων (άρθρο 42 στον ν4277/2014) που κατατέθηκε στο ΣτΕ με αριθμό πρωτοκόλλου 3869.

Ο κ. Τσερπάνης –σύμφωνα με το βιογραφικό του- είναι μαχόμενος δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας. «Αγωνίστηκε για τη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, της Ομορφοκλησιάς και του αναδασωτέου δάσους της Νέας Φιλαδέλφειας» και συμπαραστάθηκε «στον αγώνα φορέων και ιδιωτών για τη διατήρηση και ανάδειξη των προσφυγικών πολυκατοικιών, στην οδό Αλεξάνδρας».

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος στη Νέα Ιωνία, με την παράταξη του Γιώργου Τσοπανίδη, «Ανεξάρτητο Κίνημα».

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ και η «Δικέφαλος 1924» έχοντας έννομο συμφέρον κίνησαν ήδη τις διαδικασίες προκειμένου να μάθουν το περιεχόμενο της αίτησης των «19», επικεφαλής των οποίων φέρεται πως είναι ο δικηγόρος Μιχάλης Παπάζογλου . Ο προαναφερόμενος αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα στη Ν. Φιλαδέλφειας κατά του γηπέδου και προ ημερών «επιτέθηκε» και στον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο επειδή (ως Δήμος) δεν κατέθεσε προσφυγή κατά του νόμου.

Μόλις πάντως λάβουν αντίγραφο της αίτησης οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα μάθουν και ποιοι είναι οι αντιφρονούντες του γηπέδου. Θα μάθουν δηλαδή αν είναι δημότες – κάτοικοι Ν. Φιλαδέλφειας ή αν διαμένουν σε άλλες περιοχές, μέσω των υπογραφών που εμπεριέχονται στην αίτηση.

 

Στο «στρατόπεδο» των «κιτρινόμαυρων» ωστόσο έκαναν λόγο χθες για κίνηση εντυπωσιασμού και αντιπερισπασμού και δεν εκδήλωναν καμία ανησυχία ή αγωνία για την υπόθεση. Υψηλόβαθμα στελέχη δε, τόνιζαν ότι η συνταγματικότητα του νόμου είναι κατοχυρωμένη και ότι η αίτηση θα απορριφθεί ως αβάσιμη.

Σχετικά άρθρα