Ανάβει νέες φωτιές ο Βασιλόπουλος

Αν ήταν αθλητής θα ασχολούταν σίγουρα με την ενόργανη γυμναστική. Διότι τόσες πολλές κωλοτούμπες αναφορικά με το θέμα του γηπέδου, δεν έχει κάνει κανένας άλλος! Ο λόγος για τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ο οποίος μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή της ελεύθερης ΕΡΤ, πρότεινε στην ΑΕΚ να ψάξει αλλού για μεγαλύτερο χώρο για γήπεδο προτείνοντας μάλιστα την έκταση της πρώην Renault προφανώς με ανταλλαγή χώρων! Μάλιστα παρότι υπάρχει πλέον νόμος του Κράτους, ο κ. Βασιλόπουλος δεν αναγνωρίζει το ότι η ΑΕΚ έχει πλέον οικόπεδο 29,1 στρεμμάτων.

 

«Δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Μελισσανίδη» τόνισε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια: «Είμαστε ανοικτοί να συναντηθούμε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΑΕΚ, είτε με την Ερασιτεχνική που είναι και η κύρια του οικοπέδου, είτε την ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη για αυτό το θέμα. Είμαστε θετικοί στην επιστροφή του γηπέδου της ΑΕΚ. Απλώς από την αρχή έχουμε θέσει κάποιους όρους».

 

Ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει ότι είναι ανοιχτός στην παραχώρηση των 2,5 στρεμμάτων χθες εμφανίστηκε απόλυτα αντίθετος: «Η θέση της ΑΕΚ είναι εδώ, στο χώρο που της ανήκει… Αυτό πρέπει να γίνει όμως στο οικόπεδο της με σεβασμό στους συντελεστές δόμησης. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να περιορίσει το μέγεθος του γηπέδου στα όρια του οικοπέδου της…

 

Για το θέμα της αντιπαράθεσης με την ΑΕΚ ο κ. Βασιλόπουλος είπε: «Η εικόνα που βγαίνει στα media είναι πολλές φορές διαστρεβλωμένη. Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν το συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο υφαρπάζει έξι στρέμματα και κατά την εκτίμηση μας συνδέεται και με διάφορα άλλα πράγματα που θέλουν να γίνουν στην περιοχή. Υπάρχει μια ολόκληρη έκταση γύρω από το γήπεδο την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά…».

 

Ερωτηθείς γιατί δεν δίνεται η έγκριση της υψομετρικής μελέτης, έριξε όλες τις ευθύνες στην ΑΕΚ: «Οι δυο μελετητές οι οποίοι προσκόμισαν για λογαριασμό της «Δικέφαλος ΑΕ» τη μελέτη, δεν έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα της υψομετρικής μελέτης. Τους επιστρέψαμε το φάκελο πίσω για αυτό το λόγο πριν από ένα μήνα και δεν έχουν καταθέσει από τότε αυτά που τους ζητήσαμε, τα απαιτούμενα δηλαδή στοιχεία που είχε ζητήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να προχωρήσει… Υπάρχουν διαρροές στον τύπο ότι ο κακός Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας αρνείται οποιαδήποτε επαφή. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εδώ είμαστε και περιμένουμε…».

 

Ο Δήμαρχος έφτασε στο σημείο να προτείνει μία άλλη περιοχή για το γήπεδο της ΑΕΚ. Μία περιοχή όπου ωστόσο δεν του ανήκει: «Να συζητήσουμε τις εναλλακτικές που θα μπορούσαν να υπάρξουν αν δεν μπορέσει η ΑΕΚ εντός του οικοπέδου της να φτιάξει ένα πραγματικά μεγάλο γήπεδο όπως η ίδια θέλει. Είχαν προταθεί και παλιότερα κάποιες εκτάσεις όπως είναι εκείνη στην πρώην Renault όπου στεγάζονται σήμερα κάποια σχολεία…»

 

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος που είναι δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, ρωτήθηκε για τις «διευκολύνσεις» που έγιναν στην περίπτωση του «Γ. Καραϊσκάκης» και εκεί υποστήριξε ότι έγιναν παρανομίες (!): «Θέλουμε δηλαδή ισονομία απέναντι στην παρανομία; Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν άλλη λογική, δε νομίζω να σκέφτονται έτσι… Νομίζω πως με αυτά τα δεδομένα δεν θα μπορούσα ποτέ να εκλεγώ Δήμαρχος στον Πειραιά».

Σχετικά άρθρα