Ουμπίδες όπως λέμε …Ρονάλντο!

Με δύο γκολ παγκόσμιας κλάσης ο Χαβιέ Ουμπίδες έκρινε την αναμέτρηση στο Περιστέρι, οδηγώντας τον Ατρόμητο στη νίκη επί της Ξάνθης με 2-0

Περισσότερα σε λίγο…

Α’ Ημίχρονο: Μετά το τέλος 45 λεπτών το ταμείο έδειχνε ότι η μοναδική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε ο Ουμπίδες στο 21′. Ο Αργεντινός εκτέλεσε έξω από την περιοχή τον Ζαρόπουλο και εν τέλει αυτή η έμπνευση ήταν και καθοριστική για τη διαφορά των δύο ομάδων. Η Ξάνθη δεν έκανε κακό ματς. Κάθε άλλο. Ήλεγξε την επιθετικότητα των γηπεδούχων και με κορυφαίο τον Μπέρτο κατάφερε να απειλήσει και να έχει διαρκώς το ματς σε μία ισορροπία. Η πρώτη αξιόλογη φάση του Ατρόμητου ήρθε από το τετ α τετ του Ναπολεόνι . Ο Ιταλός πλάσαρε, αλλά ο Μπέρτος έβαλε την κόντρα για να στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ζαρόπουλου και κόρνερ. Σε μία ανύποπτη φάση που άρχισε από κερδισμένο πλάγιο του Ατρόμητου η μπάλα έφτασε στον Ουμπίδες, ο οποίος ζύγισε το σουτ έξω απο την περιοχή για να σημειώσει ένα καταπληκτικό τέρμα. Με το εξωτερικό φάλτσο το σουτ από τον Αργεντινό για να νικήσει τον Ζαρόπουλο και να στείλει την μπάλα στο “γάμα” της εστίας του. Στο 32′ η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει. Το γύρισμα του Λουσέρο βρήκε τον Καπετάνο στην περιοχή, αλλά η προβολή του φορ της Ξάνθης πέρασε εκτός. Ο Γκορμπούνοφ στο 44′ έβγαλε το σουτ του Κλέιτον και με αυτά τα δεδομένα οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Β’ Ημίχρονο: Ο Ουμπίδες είχε βάλει σε τροχιά νίκης τον Ατρόμητο, αλλά, όπως αποδείχτηκε δεν είχε ολοκληρώσει το έργο του. Το παζλ συμπληρώθηκε ακριβώς με τη συμπλήρωση 50 λεπτών. Απίστευτη εκτέλεση φάουλ από πλάγια, η μπάλα διέγραψε μοναδική τροχιά και κατέληξε στο αριστερό γάμα του Ζαρόπουλου. Ένα τέρμα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις σπάνιες εμπνεύσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο . Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος έχει σκοράρει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε ματς της Ρεάλ. Ο Ατρόμητος με δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, του Ούμπιδες καθάριζε το ματς. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι επιχείρησαν διαχείριση. Τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά, αν ο Κλέιτονμ σκόραρε στη φάση του 66′. Ο Βραζιλιάνος άδειασε δύο αμυντικούς αλλά στο τετ α τετ νικήθηκε απ΄τον Γκορμπούνοφ. Η Ξάνθη αν και ε΄χιε την κατοχή στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να γίνει πολύ απειλητική. Ο Ατρόμητος ήλεγξε σχετικά εύκολα και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

Που κρίθηκε: Στις σπάνιες εμπνεύσεις του Ουμπίδες ακι στην αστοχία των φιλοξενούμενων στις λίγες καλές στιγμές που δημιούργησαν.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Ουμπίδες σε μία σπάνια βραδιά αποζημίωσε με δύο σπάνια γκολ τον κόσμο που βρέθηκε στο Περιστέρι. Κεφάλαιο ο Αργεντινός για τους Περιστεριώτες, δεν ειναι τυχαίο ότι έχουν σπεύσει να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Μετά κι από το αποψινό το αξίζει 1000 τοις εκατό!

Η σφυρίχτρα: Δεν έκανε το σοβαρό λάθος ο Κομίνης, γενικά, μια καλή διαιτησία.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Αγκουαζί (Φάμπιο 64′), Γκαρσία, Ουμπίδες, Ναπολεόνι (Μπάλλας 75′), Καραμάνος (Δημούτσος 46′), Παπάζογλου .

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος (Γουάλας 62′), Γούτας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Ομποντό, Φλίσκας (Παπαστεργιανός 56′), Λουσέρο (Ρούντι 88′), Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος.

 Γκολ: Ουμπίδες (σουτ 21′), (σουτ 50′)

Κάρτες: Αγκουαζί (κίτρινη 15′), Κοντοές (κίτρινη 19′), Φλίσκας (κίτρινη 27′), Μπέρτος (κίτρινη 33′), Κιβρακίδης (κίτρινη 44′), Λαζαρίδης (κίτρινη 81′), Κλέιτον (κίτρινη 89′)

Σχετικά άρθρα