«Ο Τζέιμς μπορεί να πάρει το παιχνίδι μόνος του»

Η ΑΕΚ μετά τις δύο νίκες με τον Ντράγκαν Σάκοτα στο «τιμόνι», υποδέχεται την Κυριακή το μεσημέρι (30/11, 1 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ τον Κολοσσό Ρόδου με τον 62χρόνο κόουτς να τονίζει ότι ο Μάικ Τζέιμς των «θαλασσί» μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει το παιχνίδι μόνος του.
Ο Σάκοτα επισήμανε:
Για την σημασία του αγώνα: «Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι ο Κολοσσός δεν είναι ίδια ομάδα με αυτή που ήταν στην προετοιμασία. Έδειξε (στον αγώνα) με τον Άρη ότι χρειάζεται το σεβασμό μας. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Ο Κολοσσός – όπως και ο Απόλλων Πατρών – διαθέτει Αμερικανούς παίκτες οι οποίοι είναι καλοί ατομικά».
Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Πρέπει να έχουμε την διάθεση να παίξουμε σωστή άμυνα, όπως στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό».
Για τα δυνατά σημεία του Κολοσσού H Hotels: «Ο Κολοσσός έχει στο ρόστερ έναν παίκτη ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος και ο οποίος βάζει τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους. Σίγουρα και οι ψηλοί του Κολοσσού κάνουν σωστή δουλειά. Πρόκειται για μία ομάδα που «χτυπάει» από όλες τις πλευρές έχοντας έναν παίκτη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει το παιχνίδι μόνος του».
Για το πού θα στηριχθεί η ΑΕΚ: «Θα στηριχθούμε σίγουρα στην ομαδικότητα. Όλοι ξέρουν ότι έχουμε την απουσία ενός πλέι μέικερ και πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις».
Σχεδόν όλοι οι παίκτες του Κολοσσού H Hotels μπορούν να σκοράρουν έξω από τα 6,75 μέτρα παρατήρησε ο Μιχάλης Καμπερίδης. Οι δηλώσεις του 20χρόνου φόργουορντ της Ένωσης:
Για την σημασία της αναμέτρησης: «Είναι ουσιαστικά μία νέα αρχή για την ομάδα. Το ματς με τον Κολοσσό έχει τεράστια βαθμολογική σημασία για μας μετά την εκτός έδρας νίκη με τη Νέα Κηφισιά. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή τη νίκη, πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και στον αγώνα με τον Κολοσσό».
Για το «κλειδί» του αγώνα: «Πρέπει να περιορίσουμε τους ταλαντούχους στο «ένας εναντίον ενός» παίκτες του Κολοσσού, να παλέψουμε στην άμυνα και να είμαστε συγκεντρωμένοι στα ριμπάουντ».
Για τα δυνατά σημεία του Κολοσσού H Hotels: «Σίγουρα το παιχνίδι «ένας εναντίον ενός». Σχεδόν όλοι οι παίκτες του Κολοσσού είναι επικίνδυνοι έξω από τη γραμμή των 6,75, όπου σουτάρουν με πολύ καλά ποσοστά».
Σχετικά με το πού θα βασιστεί η ΑΕΚ: «Στην πολύ καλή και σκληρή άμυνα, όπου θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Σχετικά άρθρα