Δέλλας: «Δεν θα επιτρέψω τον εφησυχασμό»

Ο ΑΕΚ πήρε τη νίκη κόντρα στη Παναχαϊκή με 3-1 και ο προπονητής της Ένωσης, Τραϊανός Δέλλας, τόνισε πως το τρίποντο ήταν σημαντικό απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου.

Μάλιστα είπε ότι δεν θα επιτρέψει τον εφησυχασμό σε κανέναν στην ομάδα καθώς θα είναι καταστροφικός.

«Έκλεισε ένας κύκλος για εμάς. Βγάλαμε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Κάναμε το τέταρτο εκτός έδρας παιχνίδι μας. Θέλαμε να συνεχίσουμε με νίκες και τα καταφέραμε. Παίξαμε απέναντι σε καλή ομάδα, αλλά μπήκαμε διαβασμένοι. Είχα μια ανησυχία για το πώς μπορούν να λυθούν οι παίκτες μου μετά την αποχή, αλλά τα κατάφεραν. Αξίζουν συγχαρητήρια.

Παίξαμε σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, που έφερε και τον τραυματισμό ενός παίκτη μας. Θα κρατήσουμε τους τρεις βαθμούς, τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα για εμάς. Πρέπει να συνεχίσουμε συγκεντρωμένοι και με αποφασιστικότητα. Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτε. Έχει πολύ δρόμο. Πολύ και δύσκολο δρόμο», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Παίξαμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες του ομίλου μας και καταφέραμε να κερδίσουμε με θέληση για δουλειά. Πήραμε αυτά που θέλαμε, αλλά τώρα ο εφησυχασμός θα είναι καταστροφικός. Και δεν θα το επιτρέψω αυτό σε κανέναν παίκτη μου. Και πάλι μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια».

Για τον αποκλεισμό του Μάνταλου από την αποστολή: «Αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή να μην παίξει. Θεωρήσαμε ότι θα είναι ρίσκο να παίξει ένα ματς υψηλών απαιτήσεων δίχως να είναι έτοιμος».

Για το πού κρίθηκε το παιχνίδι: «Διαβάσαμε καλά το πώς παίζει η Παναχαϊκή. Προσπαθήσαμε να μπλοκάρουμε το παιχνίδι της και να αντιμετωπίσουμε τα καλά στημένα της. Και νομίζω ότι με εξαίρεση μία φάση, τα καταφέραμε. Για να πάρεις κάτι πρέπει να πολεμήσεις πολύ μέσα στο γήπεδο».

Για τη σημασία του γρήγορου γκολ: «Στο ποδόσφαιρο τα “αν” δεν παίζουν ρόλο. Πρέπει τα πάντα να τα δείχνεις μέσα στο γήπεδο. Τα παιδιά έδειξαν ότι ακόμη και χωρίς το γρήγορο γκολ θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα