Τελειώνουν του οργανωμένους στην Ισπανία

Ο θάνατος του οπαδού της Λα Κορούνια πριν το παιχνίδι με την Ατλέτικο έχει προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα το γεγονός αυτό έρχεται μία εβδομάδα αργότερα από τη δολοφονία του Ίβκοβιτς και αν μη τι άλλο η κατάσταση αυτή έχει προβληματίσει.

Η έξαρση της βίας στην Ευρώπη ώθησε τα αρμόδια όργανα του Ισπανικού ποδοσφαίρου στο να συσκεφθούν προκειμένου να καταπολεμήσουν δραστικά και άμεσα αυτά τα φαινόμενα. Η σύσκεψη έγινε με την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι του Ισπανικού ποδοσφαίρου αλλά και η κυβέρνηση της χώρας φαίνονται αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα. Μάλιστα η “κόντρα” έχει ξεκάθαρο στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από τους οργανωμένους οπαδούς. 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε πως θα ληφθούν μέτρα με στόχο την διάλυση ουσιαστικά των οργανωμένων και το μπλοκάρισμα τους από την είσοδο τους στα γήπεδα. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Μιγκέλ Καρδινάλ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της σύσκεψης, ανέφερε πως οι θύρες που έχουν “παραχωρηθεί” στους οργανωμένους θα κλείσουν.

«Θα λάβουμε σκληρά μέτρα όπως το να κλείσουμε τα μέρη των γηπέδων στα οποία βρίσκονται πάντα οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έγινε σαφές πως αυτό είναι το πρώτο από τα πολλά μέτρα τα οποία θα ληφθούν. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να συσταθεί μία ειδική επιτροπή η οποία θα κάνει μελέτη της κατάστασης και θα προχωρήσει σε προτάσεις αλλά και την εφαρμογή των μέτρων.

Σχετικά άρθρα