Ψηλώνει με… Κόντο

Επιστροφή στις νίκες για την Κέρκυρα μετά από πέντε αγώνες. Οι Φαίακες επικράτησαν με 1-0 του Πανιωνίου με το γκολ του Κόντου και άφησαν… πίσω τους στη βαθμολογία τους “κυανέρυθρους”. Από το 70′ με παίκτη λιγότερο οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Καρντόζο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

1ο ημίχρονο: Αφεντικό με το… καλησπέρα η Κέρκυρα στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι Φαίακες πήραν από την αρχή τα ηνία του ματς, είχαν την κατοχή της μπάλας και πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν. Ο Παντίδος έκανε τάκλιν στον Χαβίτο τροφοδοτώντας άθελά του τον Κοντό, ο οποίος από καλή θέση δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Τέσσερα λεπτά μετά από το 1-0 οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν αέρα.. δύο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και άστοχη έξοδο του Παπαδόπουλου, ο Βενέτης έπιασε την κεφαλιά όμως ο Πάνος απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Στο 31’ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ γκολ του Μαρκόφσκι και στο 41’ ο Παπαδόπουλος αντέδρασε θετικά στο σουτ του Χαβίτο.

Οι “κυανέρυθροι” κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή της Κέρκυρας κι έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο.

2ο ημίχρονο: Διαφορετική ήταν η εικόνα του ματς στο δεύτερο μέρος. Ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και ανέλαβε πρωτοβουλία πλησιάζοντας όλο και πιο πολύ στην περιοχή του Σέτκους. Στο 51’ ο Φούντας δοκίμασε τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα της Κέρκυρας, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα το σουτ από τον Χατζηισαΐα κατέληξε πάνω από το δοκάρι.

Η πίεση των φιλοξενούμενων έγινε πιο… αφόρητη όταν στο 70’ ο Καρντόζο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Φαίακες με 10 παίκτες. Ο Πανιώνιος κυνήγησε την ισοφάριση, απείλησε δις με τον Μπουμάλ στο 71’ και στο 77’ και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 82’ όταν μετά από… αναταραχή στην άμυνα της Κέρκυρας, ο Γιάννου έκανε το σουτ όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ. Αγωνιζόμενοι με παίκτη λιγότερο οι Φαίακες άντεξαν στην πίεση και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους μετά από πέντε σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Στους 14 βαθμούς η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, στους 11 παρέμεινε ο Πανιώνιος. 

Σχετικά άρθρα