Διπλό στον Πειραιά και +5!

Με τσαμπουκά, αποφασιστικότητα και έξυπνο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ άλωσε το Καραϊσκάκη με 2-1 και ξέφυγε πάλι με 5 βαθμούς.
Περισσότερα σε λίγο…
 
Α’ Ημίχρονο: Με 4-3-3 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στο 4-2-3-1 του Μίτσελ. Ο δικέφαλος με κύριο όπλο τη δύναμη και την πίεση (συνήθως στο μισό γήπεδο) έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός μόσχθησε για να πάρει τα ηνία του ματς, αλλά, μάλλον σε αυτό το κομμάτι απέτυχε. Συνήθως, οι όποιες απειλές προς την εστία του Γλύκου έρχονταν από μακρινά σουτ. Ένα από αυτά οδήγησε στην πρώτη καλή στιγμή του ματς. Ο Μιλιβόγιεβιτς μετά τη λάθος απομάκρυνση της άμυνας υποχρέωσε τον Γλύκο σε σημαντκή επέμβαση. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Μετά το λάθος του Αυλωνίτη ο Αθανασιάδης βρήκε τον Περέιρα , ο οποίος νίκησε τον Ρομπέρτο, αλλά το γκολ δεν μέτρησε (σωστά) ως οφ σάιντ. Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Τζανδάρη να φανεί απειλητικός, ο Ρομπέρτο έδιωξε με υπερένταση (26′). Σε αυτό το διάστημα ήταν ευδιάκριτο ότι η εφάνιση του ΠΑΟΚ δεν έιχε σχέση με παρελθούσες επισκέψεις στο Καραϊσκάκη. Η καλή του ανασταλτατική λειτουργία του επέτρεπε, όχι μόνο να έχει σε απόλυτη ισορροπία το ματς, αλλά και να γίνεται ολοένα και πιο απειλητικός εκμεταλλευόμενος το γρήγορο τρανζίσιον μετά τις κλεμμένες μπάλες. Με μία λέξη: αποφασισμένος!. Κάπως έτσι (και χωρίς σημαντικές φάσεις) το ματς έφτασε στο 43′. Ο Σαλπιγγίδης αντιλήφθηκε την ταχύτατη κίνηση του Σκόνδρα, του πέρασε την μπάλα και αυτός τη γύρισε στην καρδιά της περιοχής. Ο Ρομπέρτο δεν απομάκρυνε και ο Αθανασιάδης έβαλε ένα από τα πιο εύκολα, αλλά και πιο σημαντικά γκολ της καριέρας του. Ο ΠΑΟΚ φαινόταν ότι σφράγιζε την καλή του παρουσία στα πρώτα 45 λεπτά με προβάδισμα. Ο Φουστέρ είχε διαφορετική άποψη. Την εξέφρασε με γκολάρα (45′)! Ένα ψηλοκρεμαστό κόρνερ του Ντομίνγκες βρήκε τον Ισπανό στα όρια της περιοχής, το μονοκόμματο σουτ ήταν κεραυνός για να καρφωθεί στο αριστερό «γάμα» του Γλύκου. Το ντέρμπι πρωτοπόρων θα ακροβατούσε για άλλα 45 λεπτά σε τεντωμένο σκοινί.
 
Β’ Ημίχρονο: Ο ΠΑΟΚ έστειλε την προειδοποιητική βολή, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού δεν πήρε το μήνυμα. Από λάθος του Αμπιντάλ ο Περέιρα έβγαλε ωραία σέντρα προς τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση ο Ρομπέρτο έκανε δύσκολη απόκρουση. Δεν είχε την ίδια τύχη η αμέσως επόμενη φάση όταν από γέμισμα περισσότερο (παρά από μπαλιά) στην πλάτη άμυνας, κόλλησε όλη η τετράδα του Ολυμπιακού και ο Περέιρα νίκησε με βολέ τον Ρομπέρτο! Πολύ ωραίο γκολ και εξ ίσου σημαντικό για το δικέφαλο που πάγωνε το Καραϊσκάκη για δεύτερη φορά, πάνω που είχε ζεσταθεί. Ο Αναστασιάσης είχε την ατυχία να χάσει τον Σκόνδρα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Παπαδόπουλο (56′), αλλά η είδηση ήταν η μετακίνηση του Σαλπιγγίδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε ξεκάθαρα διαχείρηση του υπέρ του 2-1 μετά το 60′. Το λεπτό δηλαδή που ο Μίτσελ έριξε στο ματς Κασάμι και Ντοσεβί στη θέση των Αφελάι και Μανιάτη. Ο ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει έβαλε στα καρέ του τον ΠΑΟΚ, αλλά οι προσπάθειές του έμεναν στην πλειοψηφία τους ημιτελείς. Το ίδιο ίσχυε και όταν μπήκε ο Μπενίτες στη θέση του Μήτρογλου (67′), ο οποίος αποδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Η προβολή του Φουστέρ στο 69′, η άστοχη κεφαλιά του Αυλωνίτη (74′)και το σουτ του Κασάμι (80′) το οποίο μπλόκαρε ο Γλύκος ήταν οι στιγμές που ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση. Στο 83′ ο Ντομίνγκες σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο βοηθός έδειξε οφ σάιντ. Το ριπλέι δεν τον δικαιώνει, καθώς ο Αργεντινός αρχίζει την προσπάθειά του από την ίδια ευθεία με τον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Εξ ίσου σοβαρό λάθος και στις καθυστερήσεις όταν ο Τζανδάρης πήρε την μπάλα και σκόραρε από κανονική θέση, αλλά ο δεύτερος βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφ σάιντ. 
 
Που κρίθηκε: Στην καλή ανασταλτική λειτουργία του δικεφάλου και παράλληλα στο γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον της ομάδας του Αναστασιάδη. Γενικά, ο δικέφαλος ήταν πιο αποφασισμένος (και τσαμπουκαλεμένος αν θέλετε) από τον αντίπαλό του και αυτό μέτρησε πολύ. Σε όλα αυτά προσθέστε και τις κακές αντιδράσεις της ερυθρόλευκης άμυνας.
 
Παίκτης από χρυσάφι: Ο Φακούντο Περέιρα ήταν η διαφορά στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Πλην του υπέροχου γκολ ήταν διαρκής απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού, παίζοντας υποδειγματικά την κόντρα επίθεση. Δικαιωματικά ο τίτλος του ανήκει. 
 
Η σφυρίχτρα: Ο Αρετόπουλος και οι βοηθοί έκαναν καλό ματς μέχρι το 83′. Σαν να …φύλαξαν όλα τα λάθη για το τέλος. Σωστές ήταν οι αποφάσεις για το οφ σάιντ-γκολ του Περέιρα και την κίτρινη γιαμ θέατρο στο πέναλτι που προσπάθησε να εκβιάσει ο Κάτσε. Όμως, στο κλεισιμο του ματς δεν εκτίμησαν σωστά το οφ σάιντ του Ντομίνγκες (ο Αργεντινός είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό) και φυσικά το γκολ του Τζανδάρη στις καθυστερήσεις. Δεν υπάρχει οφ σάιντ σε αυτή τη φάση. 

Σχετικά άρθρα