Κολύμπι… Ολυμπιακού στη Χίο

Σε ένα ακόμα υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός μια εν Ελλάδι υποχρέωσή του. Νέο του…θύμα αυτή τη φορά η Χίος σε βάρος της οποίας επικράτησε με το ευρύ 18-1, εκτός έδρας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1. Λίγες ημέρες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (9-9) με τη Μπρέσια για την πρεμιέρα του Len Champions League, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού έχουν προηγηθεί το νικηφόρο πέρασμα απο το Μαρούσι και η εντός έδρας επικράτηση σε βάρος του Εθνικού.

Ο Θοδωρής Βλάχος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες χρησιμοποιώντας σε όλο τον αγώνα τον Γαλανίδη αντί του Δεληγιάννη προκειμένου να του δώσει αγωνιστικά λεπτά.

Κορυφαίος από πλευράς του Ολυμπιακού ο Χριστόδουλος Κολόμβος που αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης, σκοράροντας 4 τέρματα, ενώ “καρέ” στα γκολ πέτυχαν και οι Δερβίσης και Φουντούλης με τον Γούνα να σκοράρει 3.

Η αναμέτρηση με τη Χίο δεν…αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική ωστόσο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ προσηλωμένος στην άμυνα και στην επίθεση έβγαλε αρκετές φάσεις τις οποίες δουλεύει ο Θοδωρής Βλάχος στις προπονήσεις.

Στο πρώτο οκτάλεπτο το…χορό των γκολ άνοιξε ο Κολόμβος, με τον Γούνα να διπλασιάζει τα τέρματα του Ολυμπιακού μόλις στο πρώτο δίλεπτο. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε πάλι ο Κολόμβος που με δυο ακόμα γκολ έφτασε το σκορ στο 4-0 υπέρ του Θρύλου, 2:45’ πριν τη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου. Στα επόμενα δυο λεπτά ο Γούνας έκανε έξι τα γκολ του Ολυμπιακού και ενδυάμεσα η Χίος είχε μειώσει σε 1-5.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός σκόραρε τρεις φορές με τους Δερβίση (6:10’ και 4:24’) και τον Φουντούλη στο (2:15’) κλείνοντας το ημίχρονο με συνολικό σκορ 1-9.

Τρία τέρματα περιλάμβανε το…μενού και του τρίτου οκτάλεπτου με τον Κολόμβο να σημειώνει το 4ο προσωπικό του γκολ, τον Βλαχόπουλο το πρώτο και τον Φουντούλη το δεύτερο.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Πειραιώτες θέλωντας να ευχαριστήσουν και τον κόσμο του Ολυμπιακού που έδωσε βροντερό παρών, δεν πάτησε φρένο και σημείωσε ακόμα έξι γκολ, με τους Radjen, Φουντούλη (δυο φορές), Δερβίση (δυο φορές) και Μυλωνάκη. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-18 και πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάει το επόμενο παιχνίδι την Παρασκευή με τον Υδραϊκό στο Παπαστράτειο.
  
Οκτάλεπτα: 1-6, 0-3, 0-3, 0-6
 
Ν.Ο. ΧΙΟΥ (Μ. Μικεδής): Γαβαλάς 1, Μισεντζής, Γκιάλης, Κώστας, Φάζος, Πρέκας, Σωτηράκης, Κονδίογλου, Βιτέλας, Ντούλος, Φουντούλης, Καλάργηρος, Γαβαλάς, Γκιουβέτσης, Σωτηριανός, Αλάτσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  (Θ. Βλάχος): Δερβίσης 4, Κολόμβος 4, Φουντούλης 4, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 1, Μυλωνάκης 1, Radjen 1, Δελακάς, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Γαλανίδης, Δεληγιάννης
 
Βλάχος: “Σεβόμενοι τον κόσμο μας…”
“Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος δήλωσε μετά το ματς: “Σήμερα αγωνίστηκαν δυο ομάδες με πολύ διαφορετικά ρόστερ και διαφορετικούς στόχους. Εμείς καταφέραμε σε όλο το παιχνίδι να κρατήσουμε υψηλό ρυθμό και να είμαστε όσο πιο σοβαροί γίνεται σεβόμενοι τον αντίπαλό μας αλλά και τον κόσμο μας που ήρθε και στη Χίο να μας συμπαρασταθεί”
 
 
Κολόμβος: “Οφείλουμε να δείχνουμε σοβαρότητα”
“Ο Χριστόδουλος Κολόμβος που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης τόνισε: “ Κάναμε μια καλή εμφάνιση και φυσικά θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες το πρωτάθλημα. Βέβαια δεν μπορούμε να μπούμε σε συγκρίσεις αφού δεν έχουμε το συναγωνισμό που θέλουμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ο οποίος θα μας βοηθούσε για τα δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη.  Οφείλουμε να δείχνουμε σοβαρότητα. Δοκιμάσαμε πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Ο στόχος όπως έχουμε ξαναπεί είναι η διάκριση στην Ευρώπη”.

Σχετικά άρθρα