Δικαιώνεται ο Σαββίδης με την επιλογή Αγγελου

Την επομένη του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και της περήφανης νίκης του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, με πιο καθαρό μυαλό επιχειρώ να μεταφέρω ορισμένα από τα στοιχεία που είχα παραθέσει και παλαιότερα μέσα από το pamesports.gr. Πολλά ακούστηκαν, διθύραμβοι γράφηκαν, έπαινοι για τον Αγγελο Αναστασιάδη, τους παίκτες του ΠΑΟΚ, τις επινοήσεις του 61χρονου τεχνικού, αλλά το κυριότερο ; Ο ΠΑΟΚ έγινε ομάδα από την αρχή της σεζόν και το δείχνει κάθε αγωνιστική, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Γιατί, εκτός από επιτυχίες, υπήρξαν και αρνητικά αποτελέσματα. Σε ένα άλλο θέμα θα σταθώ περισσότερο. Ούτως ή άλλως, ανήκω σε ένα πολύ μικρό ποσοστό δημοσιογράφων (δεν έχω καμία επιθυμία να ευλογήσω τα.γένια μου αλλά η αλήθεια πρέπει να γράφεται) που από το καλοκαίρι ακόμη ανέφερα πως ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο πλέον ικανός για να φτιάξει τον ΠΑΟΚ, για να δημιουργήσει μια ομάδα υψηλών προσδοκιών. Ακόμη κι αν δεν έκανε μεταγραφές ηχηρές, ακόμη κι αν το μπάτζετ του ΠΑΟΚ σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια έχει μειωθεί αισθητά. Όσοι γνωρίζουν τον Αναστασιάδη και είμαι από τους τυχερούς που τον έχουν ζήσει σε προηγούμενες θητείες του στον ΠΑΟΚ, ξέρουν πολύ καλά τι μπορεί να προσφέρει. Οι εμπαθείς και οι αγνώμονες βεβαίως πάντα θα υπάρχουν. Ας φροντίσουν όμως να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Ο Αναστασιάδης που αναγνωρίζεται λοιπόν προπονητικά και από την πλειοψηφία των δημοσιογράφων από την Αθήνα, αλλά και από φιλάθλους αντιπάλων ομάδων, δημιούργησε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Και ο ίδιος ΟΦΕΙΛΕΙ να διατηρήσει τα ίδια στάνταρ για την ομάδα, που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν. Το είπε καθαρά μετά τον αγώνα: «Παρακαλώ την Παναγιά να μην τρελαθώ». Και το εννοεί. Όπως εννοεί στον απόλυτο βαθμό την πίστη του στην Παναγιά, στον Θεό. Αυτά είναι τα πιστεύω του και καλά κάνει και τα αναφέρει.

Όλοι όσοι βεβαίως τον έχουν χλευάσει στο παρελθόν ή ακόμη και πολύ πρόσφατα για αυτές τις αναφορές του στα Θεία, καλό θα είναι να κάνουν την δική τους αυτοκριτική. Γιατί η δική τους αναφορά στην Παναγία γίνεται για να χλευάσουν έναν άνθρωπο που πραγματικά πιστεύει και δεν είναι δήθεν.

Είμαι βέβαιος, πως ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, δικαιώνεται με την προσωπική απόφασή του να προσλάβει τον Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Μόνο ο Σαββίδης, κανείς άλλος. Όπως, ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται και δύο ΠΑΟΚτσήδες (θα αναφέρουμε σύντομα τα ονόματά τους), που δεν μετέχουν στα κοινά της ομάδας, που «έψησαν» τον Σαββίδη να προσλάβει τον Αναστασιάδη ένα βράδυ που ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε πέρυσι τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ έχοντας κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 1-0 και σκόρερ τον Βούκιτς. Από τότε έγιναν πολλά. Το κυριότερο όμως, ο ΠΑΟΚ έγινε ομάδα και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Κάτι που δεν έκανε ούτε για αστείο, τα προηγούμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα