Πολυτάρχου: «Ανεβαίνουμε επίπεδο»

Για την προσεχή αναμέτρηση κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη αλλά και για την αγωνιστική ενίσχυση της ΑΕΚ μίλησε ο Μιχάλης Πολυτάρχου στην επίσημη σελίδα της “Ένωσης” στο facebook.

Η ΑΕΚ παίζει σε μία δυνατή έδρα με αντίπαλο τον Άρη, αλλά πάει στην Θεσσαλονίκη με ανεβασμένη ψυχολογία αφού προέρχεται από τρεις σερί νίκες. Ποια η γνώμη σου γι’ αυτό το ματς; 

«Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας για μας. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι στο παρκέ, να λειτουργήσουμε σε αυτά που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και σε αυτά που θα μας ζητήσουν οι προπονητές μας για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Αντιμετωπίσατε τον Άρη και στο Κύπελλο. Πόσο διαφορετική είναι εκείνη η αναμέτρηση σε σχέση μ’ αυτή, που έρχεται και τι άλλαξε στην ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό και παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη στο παρκέ; 

«Είναι ένα πολύ διαφορετικό ματς σε σχέση με αυτό του Κυπέλλου ως προς την ομάδα μας. Έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές. Έχουμε άλλη φιλοσοφία σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού μας σε σχέση με εκείνο τον αγώνα. Πέρα από την φιλοσοφία μας, άλλαξε και η ψυχολογία μας. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν βοήθησαν σημαντικά σε αυτό το κομμάτι και μας ανεβάζουν επίπεδο».

Ο Άρης έχει στο ρόστερ του τον Βεζένκοφ ο οποίος στο παιχνίδι του Κυπέλλου σας έκανε μεγάλη ζημιά. Είναι ο Βεζένκοφ ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ΑΕΚ και σε ποια σημεία θα «χτυπήσετε» τον αντίπαλο για να πάρετε τη νίκη; 

«Ο Βεζένκοφ είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη, αλλά το ρόστερ του Άρη απαρτίζεται από πολλούς καλούς παίκτες. Δεν είναι μόνο ο Βεζένκοφ και δεν είναι μία ομάδα που στηρίζεται σε έναν παίκτη. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να σου κάνει τη ζημιά. Εμείς θα στηριχθούμε στην διάθεση και στην ενέργεια που θα δείξουμε στην άμυνα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να έχουμε ηρεμία και σωστές επιλογές στην επίθεση».

Το γεγονός ότι ο Άρης προέρχεται από συνεχόμενες ήττες είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο σε αυτό τον αγώνα; 

«Σίγουρα, ο Άρης θέλει οπωσδήποτε τη νίκη γιατί προέρχεται από τρεις συνεχείς ήττες. Το γεγονός αυτό καθιστά τον αντίπαλό μας πιο επικίνδυνο. Από την άλλη εμάς πρέπει να μας κάνει πιο συγκεντρωμένους και περισσότερο παθιασμένους για τη νίκη. Το σημαντικό είναι να δείξουμε το ίδιο καλό πρόσωπο που δείξαμε στους τελευταίους αγώνες και να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε».

Σχετικά άρθρα