Καλτσάς: «Να κάνουμε την Βέροια όσο μεγαλύτερη γίνεται» (video)

Ο Νίκος Καλτσάς, από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών της εφετινής Βέροιας μίλησε στην ΟΠΑΠ TV για τον ποδοσφαιριστή πατέρα του, τα όνειρά του και τη… μεταμόρφωση της «βασίλισσας του βορρά».

Οι δηλώσεις του:

Για τον πατέρα του: «Μεγάλωσα σε ποδοσφαιρική οικογένεια. Με πατέρα ποδοσφαιριστή. Όταν ξεκίνησα να κλωτσώ τη μπάλα δεν περίμενα να μπω στο ποδόσφαιρο γρήγορα. Πέρασαν τα χρόνια, δούλεψα σε κάποιες ακαδημίες στη Βέροια, από εκεί πήγα στην επαγγελματική ομάδα. Ήμουν αγέννητος όταν ο πατέρας μου έπαιζε μπάλα. Αργότερα, όμως, σε συζητήσεις που είχα μαζί του κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο κι όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Κατάλαβα όμως ότι πρέπει να φτάσω κι εγώ ψηλά».

Για την πρώτη του ποδοσφαιρική εικόνα: «Με τον παππού μου άρχιζα να κλωτσάω τη μπάλα. Έσπασα πράγματα μέσα στο σπίτι…».

Για το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο: «Όταν υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο στη Βέροια η χαρά μου ήταν τόσο μεγάλη που τα ξέχασα όλα εκείνη τη στιγμή. Από τη δεύτερη μέρα στις προπονήσεις κατάλαβα ότι έπρεπε να προσπαθήσω πολύ. Έτσι συνειδητοποίησα που βρίσκομαι. Τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια που έχω πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα έχω καταλάβει τι συμβαίνει».

Για την πορεία της ομάδας αυτή τη χρονιά: «Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος, που έχει όρεξη και φιλοδοξίες για αυτή την ομάδα. Δεν μας δίνει μόνο ώθηση, αλλά και κουράγιο για όλα τα υπόλοιπα. Θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα και δίπλα του θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε τη Βέροια όσο μεγαλύτερη γίνεται».

Για το… φροντιστήριο στους ξένους: «Η ομάδα έχει πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζουν την ιστορία της ομάδας. Από τη Βέροια είμαστε 4-5 παιδιά. Προσπαθούμε να τους λέμε την ιστορία, τους μεγάλους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της για να καταλάβουν που βρίσκονται».

Για τα προτερήματα και τα… ελαττώματά του: «Μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φάσεις. Όπλο μου πιστεύω ότι είναι η ταχύτητά μου. Προσπαθώ να βελτιώσω και τους άλλους τομείς. Πάντα πρέπει να προσθέτεις πράγματα. Όσο για τα μειονεκτήματα υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι να μπορείς να τα κρύβεις. Εμένα με κυριεύει το άγχος και η νευρικότητα. Προσπαθώ να το καταπολεμήσω».

Για τον Μέσι και τον Ρονάλντο: «Ο Μέσι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Τον διακρίνει η ομαδικότητα και γιαυτό είναι ο κορυφαίος στον κόσμο. Ο Ρονάλντο είναι διαφορετικός χαρακτήρας, αλλά μεγάλος ποδοσφαιριστής κι αυτός. Ως χαρακτήρας θα μου ταίριαζε περισσότερο ο Μέσι, αν και λένε ότι στα αποδυτήρια δεν είναι τόσο ήρεμος όσο δείχνει».

Για το επόμενο βήμα στην καριέρα του: «Αυτή τη στιγμή ανήκω στη Βέροια. Έχω συμβόλαιο έξι με εφτά μήνες ακόμα. Δεν μπορώ να σκεφτώ μεταγραφές και τα σχετικά. Είμαι και αρχηγός, η ομάδα έχει βάλει κάποιους στόχους. Κοιτάω να είμαι σοβαρός στο γήπεδο και το καλοκαίρι που θα τελειώσω το συμβόλαιό μου θα κοιτάξω τι είναι καλό για την καριέρα μου και την καλύτερη προοπτική για τη συνέχεια».

Σχετικά άρθρα