Σφαιρόπουλος: «Πιο αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση»

Ως μία κακή παρένθεση χαρακτήρισε ο Γάννης Σφαιρόπουλος την ήττα του Ολυμπιακού από την Λαμποράλ Κούτσα. Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στη Νεπτούνας στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και τόνισε πως περιμένει να δει την αντίδραση των παικτών του προκειμένου η ομάδα να βελτιωθεί αγωνιστικά και να επιστρέψει στις νίκες.

Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αυριανό παιχνίδι με τη Νεπτούνας:

«Μετά το παιχνίδι με τη Λαμποράλ που χάσαμε χωρίς να παίξουμε καλά, θέλουμε να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες. Μετά από ένα μήνα δουλειάς μαζί, θέλω να κάνουμε στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουμε στη προπόνηση. Η Νεπτούνας είναι σκληροτράχηλη ομάδα με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί με τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία. Θέλει προσοχή από μέρους μας για να αποδιοργανώσουμε το παιχνίδι τους από την άμυνά μας και στην επίθεση να διαβάσουμε την άμυνά τους και να κάνουμε σωστές επιλογές. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να επιστρέψουμε στις νίκες».

Για το αν το ματς του πρώτου γύρου θα είναι «οδηγός»:

«Ασφαλώς. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία του πρώτου αγώνα για να είμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση. Δουλεύουμε στη προπόνηση με γνώμονα το πρώτο παιχνίδι».

Για το αν θα κάνει καλό η ήττα από τη Λαμποράλ:

«Καλό θα είναι να νικάς αλλά και από μία ήττα μπορείς να βγάλεις κάτι θετικό. Ασφαλώς και ο τρόπος που παίξαμε δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Ήταν μία κακή παρένθεση και θέλω να το δείξουμε αυτό αύριο. Η αντίδραση και στο παιχνίδι με τη Δράμα και σε αυτό με τη Νεπτούνας θέλω να είναι δυναμική και θα παίξει σημαντικό ρόλο για μένα».

Για το πότε θα επιστρέψουν οι τραυματίες:

«Δεν θέλω να μιλήσω για τους τραυματίες, αλλά γι’ αυτούς που είναι διαθέσιμοι για το αυριανό παιχνίδι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι σε στάδιο επανένταξης και μέρα με τη μέρα βελτιώνονται. Ακριβή ημερομηνία επιστροφής δε μπορούμε να δώσουμε για κανέναν».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τη προσπάθεια των παικτών του:

«Ασφαλώς και είμαι ευχαριστημένος από τη προσπάθεια των παιδιών. Το λέω αυτό σε συνδυασμό και τους τραυματισμούς αλλά και για το ότι ο τρόπος δουλειάς αυτή τη στιγμή είναι δύσκολος. Βάζουμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας εν μέσω αγώνων και τα στοιχεία αυτά δύσκολα αφομοιώνονται Χρειάζονται περισσότερο χρόνο, αλλά είναι πολύ σημαντικό που όλοι προσπαθούν».

Για τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ:

«Ήταν ένα κομμάτι που έπρεπε να προσέξουμε στην Δράμα, διότι ο ΚΑΟΔ είναι η δεύτερη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ. Έχει παίκτες με έφεση σε αυτό. Σίγουρα θα μπορούσαμε να τους δώσουμε λιγότερα και είναι η αλήθεια πως δουλεύουμε πολύ και σε αυτό το κομμάτι στο οποίο όντως χρειαζόμαστε βελτίωση και περισσότερη αποτελεσματικότητα».

Για τα στοιχεία που θέλει να αλλάξει στην ομάδα:

«Θέλω η άμυνά μας είναι πιο επιθετική και να έχουμε καλύτερες συνεργασίες. Στην επίθεση έχουμε βάλει καινούργια συστήματα, αλλά ακόμα είμαστε σε στάδιο αφομοίωσης τους. Το πιο σημαντικό είναι να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε, αλλά και να αυξήσουμε λίγο παραπάνω τη ταχύτητά μας στην επίθεση. Όταν όμως προσπαθούμε να σκεφτούμε στην επίθεση είναι λογικό να είμαστε πιο αργοί. Σε βάθος χρόνο και θα διαβάζουμε πιο γρήγορα το παιχνίδι και θα έχουμε περισσότερη ταχύτητα».

Για τον Βασίλη Σπανούλη που αύριο θα γίνει πιθανότατα τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας:

«Ο Βασίλης είναι φαινόμενο για το ευρωπαίκό και παγκόσμιο μπάσκετ, κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του. Εδώ που έφτασε αξίζει 100% όσα ζει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι συνεχίζει να δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις και αποτελεί παράδειγμα για αρκετούς νέους παίκτες. Πρέπει να τον βλέπουν και να τον μιμούνται για να δουλεύουν και να φτάνουν ψηλά».

Για την αγωνιστική άνοδο του Μάντζαρη:

«Ζητάω και από το Μάντζαρη και από όλους να παίρνουν πρωτοβουλίες. Πιστεύω πολύ σε όλους μας τους παίκτες και το έχω πει από τη πρώτη στιγμή. Το ρόστερ αυτό είναι εξαιρετικό και έχει μεγάλες δυνατότητες, αρκεί όλοι να μπαίνουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπορεί κάποια μέρα κάποιος να μην είναι καλός στην επίθεση αλλά να μπορέσει να βοηθήσει στην άμυνα. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό μας, είναι θέμα χρόνου η ομάδα να παίξει ακόμα καλύτερα».

Για το αν θα επιστρέψει αύριο ο Λοτζέσκι

«Όχι δεν τον υπολογίζω διότι δεν είναι 100% έτοιμος και θα είναι μεγάλο ρίσκο να τον βάλουμε να παίξει. Πάει πάρα πολύ καλά και είναι στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας».

Σχετικά άρθρα